x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Neagoe, în dizgraţie

Neagoe, în dizgraţie

de Dragos Stoica    |    Mario Morcov    |    25 Noi 2009   •   00:00
Neagoe, în dizgraţie
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact images

Indiferent de rezultatele pe care oltenii le vor înregistra cu CFR Cluj, Steaua şi Oţelul, Adrian Mititelu intenţionează să-l demită în iarnă pe actualul antrenor al Universităţii.



Eugen Neagoe pare să aibă zilele numărate pe banca "Ştiinţei". Iritat după meciul slab făcut de olteni pe teren propriu cu Ceahlăul, Adrian Mititelu n-a ratat prilejul să-l taxeze pe tehnician, reproşându-i public modul cum s-au prezentat jucătorii Universităţii. "Trebuie să punctez că şi antrenorul n-a fost prea inspirat în repriza a doua, nu prea a nimerit schimbările. Dacă uneori a fost foarte inspirat, eu zic că în repriza a doua şi antrenorul a făcut ca meciul să fie mai greu pentru noi", au venit acuzele lui Mititelu. Ce se ascunde în spatele declaraţiei lui Mititelu? Preluând modelul patentat în Ghencea de Gigi Becali, finanţatorul "alb-albaştrilor" pregăteşte deja terenul pentru plecarea lui Neagoe, care ar fi de preferat să se producă în urma unei demisii. Astfel, conducătorul ar scăpa şi de plata contractului pe care tehnicianul îl are semnat cu gruparea din Bănie, în valoare de 120.000 de euro pe an. Conform unor surse din club, în timpul meciului de luni, pe când scorul era 2-2, Mititelu s-ar fi confesat apropiaţilor: "Dacă nu batem, îl dau afară pe loc". Interesant este că Mititelu i-a reproşat lui Neagoe schimbările făcute, deşi toate cele trei rezerve aruncate în luptă şi-au făcut excelent treaba. Prepeliţă a intrat bine în meci, echilibrând duelul la mijloc, unde Craiova a suferit crunt contra Ceahlăului, Firţulescu a creat superioritate mai mereu şi a dat centrarea de gol, în timp ce Vali Badea a marcat golul victoriei cu patru minute înainte de final, după ce mai avusese o ocazie uriaşă!

5406-107805-intactimagesgsphm5d9239.jpgCriză acută de lichidităţi
Parcursul sub aşteptări al Universităţii din acest tur de campionat n-are doar o singură cauză. Conducerea a greşit prima dată în primăvară, când l-a îndepărtat pe Nicolo Napoli, pentru ca apoi să perpetueze în eroare în pauza competiţională, când i-a încredinţat funcţia de antrenor principal lui Daniel Mogoşanu. După aducerea lui Neagoe (foto), clubul a intrat într-o gravă criză financiară, care se menţine şi în prezent. La începutul lunii noiembrie, şeful Fiscului doljean, Eugen Călinoiu, a declarat că la Tribunalul Braşov se află pe rol un proces prin care a fost solicitat falimentul societăţii care patronează echipa de fotbal. Totodată, majoritatea angajaţilor din club şi de la ziarul local "Ediţie specială", care-i aparţine tot lui Mititelu, nu şi-au încasat salariile de 3-4 luni! O situaţie explozivă se înregistrează şi la nivelul jucătorilor, de asemenea aflaţi mult în urmă cu plata contractelor. În aceste condiţii, ajutorul de 800.000 de euro promis de Primăria Severin pentru echipă dacă aceasta va disputa din retur pe malul Dunării meciurile de pe teren propriu s-ar putea să cântarească decisiv în hotărârea lui Adrian Mititelu de a-i muta pe "alb-albaştri".

×
Subiecte în articol: sport