x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Necazurile lui Urs Meier - "Romanii au fost blanzi"

Necazurile lui Urs Meier - "Romanii au fost blanzi"

07 Iul 2004   •   00:00

Nici la doua saptamani dupa sfertul Anglia - Portugalia, Urs Meier nu-si poate gasi linistea.

DELIA GOMOESCU

Intr-un interviu acordat cotidianului britanic The Telegraph, arbitrul elvetian povesteste prin ce a trecut de cand a fost acuzat de englezi pentru ca a anulat un gol al lui Sol Campbell.

BANDIT. In comparatie cu amenintarile pe care le-a primit de la britanici, Meier recunoaste ca mesajele pe care i le-au trimis suporterii romani dupa partida cu Danemarca au fost doar niste vorbe blande. "Am fost aspru criticat de presa din Romania pentru niste decizii pe care le-am luat in meciul de la Copenhaga. M-au numit bandit. Nu mi-a placut asta, dar nimeni nu a venit la usa mea sa ma ameninte cu moartea."

NU INTELEGE. Elvetianul nu intelege de ce sunt furiosi insularii, mai ales ca nu e prima data cand a luat o decizie contra lor. "Am fost la centru la partida Anglia - Romania de la Euro 2000 si am dat penalty contra lor. Atunci nu au existat nici un fel de discutii", a declarat Meier.

AMENINTAT CU MOARTEA

Urs Meier explica de ce a fost nevoit sa ceara protectia politiei. "Am primit peste 5.000 de telefoane si de e-mail-uri. Unele dintre ele intreceau orice masura. Am primit si amenintari cu moartea. Intr-o zi, doi ziaristi au venit in orasul meu si au incercat sa vorbeasca cu fosta mea sotie. Voiau ca ea sa spuna ca eu am inselat-o. La scurt timp, cativa oameni l-au oprit pe strada pe fiul meu de 14 ani si i-au oferit un tricou al nationalei Angliei sau un bilet la meciul Arsenal - Manchester United, doar-doar o spune ceva de mine." Meier zice ca este un fan al fotbalului englez. "Imi place ca in Anglia fotbalul e trait cu o intensitate rara. Inteleg faptul ca o presupusa greseala a arbitrului poate scuza o infrangere. Asta pot accepta, dar cred ca de data asta s-a mers prea departe", a spus Meier.
×
Subiecte în articol: sport meier