x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Novak Djokovic ar putea rata Australian Open din cauza unor probleme la genunchi

Novak Djokovic ar putea rata Australian Open din cauza unor probleme la genunchi

de Redacția Jurnalul    |    11 Ian 2023   •   11:15
Novak Djokovic ar putea rata Australian Open din cauza unor probleme la genunchi
Sursa foto: Hepta

Participarea lui Novak Djokovic la Australian Open este pusă sub semnul întrebării, după ce a fost nevoit să se retragă accidentat dintr-un meci de antrenament disputat miercuri la Melbourne Park. Sârbul a părăsit meciul demonstrativ împotriva lui Daniil Medvedev după un set.

Aparent este vorba despre o problemă la un tendon al piciorului stâng, același cu care Djokovic a avut probleme săptămâna trecută în Australia de Sud, unde a reușit totuși să cucerească titlul la Adelaide International, în prima sa vizită în Australia de când a fost deportat în 2021.

Posibila accidentare survine cu 48 de ore înainte ca Djokovic să joace cu Nick Kyrgios într-un meci demonstrativ de mare impact, vineri seară, la Rod Laver Arena, întâlnire pentru care s-au vândut deja toate bietele.

Este puțin probabil ca Djokovic să riște oportunitatea de a câștiga un al 22-lea Grand Slam pentru a juca într-un meci demonstrativt - dacă problemele sale de sănătate se adeveresc.

Meciul de antrenament cu Medvedev ar fi trebuit să dureze 75 de minute, dar Djokovic a părăsit terenul după 36 de minute, după ce a pierdut primul set cu 6-4 în fața rusului.

Djokovic a făcut un break împotriva lui Medvedev în primul game al meciului, dar a început să aibă probleme cu tendonul de la genunchi în al cincilea game. El a condus cu 3-2 cu un break avans, dar a mai câștigat doar un singur game după ce medicii i-au evaluat genunchiul stâng.

Săptămâna trecută, după finală, când a fost întrebat despre problema sa la gennchi, Djokovic a minimalizat subiectul:

"De câteva ori în meci (împotriva lui Korda) am simțit că mi se încordează mușchiul, dar nimic care să mă îngrijoreze pentru performanța mea", a declarat Djokovic la Adelaide.

Meciul demonstrativ dintre Kyrgios și Djokovic ar trebui să se dispute vineri, 13 ianuarie, de la ora 18:30 ora locală, pe Rod Laver Arena, Melbourne Park.

Condițiile de desfășurare a meciului vor include oficiali, arbitri și copii de mingi.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: Novak Djokovic Australian Open