x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Nu am stralucit la Lausanne

Nu am stralucit la Lausanne

08 Iul 2004   •   00:00

Cu cinci saptamani inainte de startul editiei din acest an a Jocurilor Olimpice, atletii romani nu au reusit rezultate spectaculoase la Lausanne.

MADALIAN CORBEANU

Reuniunea atletica de la Lausanne nu a adus delegatiei Romaniei nici o clasare pe prima pozitie a podiumului. Atletul Bogdan Tarus a ocupat locul 3 in proba de saritura in lungime, reusind o saritura de 8,13 metri. Romanul a fost devansat de Hussein Taher Al-Sabee din Arabia Saudita (8,19 metri) si de ghanezul Ignisious Gaisah (8,14 metri). In proba feminina de 400 de metri, Ionela Tarlea s-a clasat tot pe locul 3, cu timpul de 50.95 secunde. Atleta noastra a fost intrecuta de Olga Kotliarova din Rusia (50.09 s) si de Christine Amertil din Bahamas (50.65 s). La saritura in inaltime, Monica Iagar s-a clasat pe locul 7, cu o performanta de 1,85 metri. Adelina Gavrila a concurat la triplu salt, ocupand locul 8, cu o saritura de 14,27 metri. Pe primele trei locuri s-au situat Tatiana Lebedeva din Rusia (15,33 m), Yamile Aldama din Sudan (14,95 m) si Francoise Mbango Etone din Camerun (14,85 m).

BALCANIADA. Concursul feminin din cadrul Balcaniadei cu nr. 59 a fost dominat de atletele din Romania, care si-au adjudecat 12 din cele 20 de titluri puse in joc. Adina Anton (6,64 m la lungime) si Adelina Gavrila (14,45 m la triplu salt) au reusit cele mai bune performante. Echipa masculina s-a situat pe pozitia secunda, fiind devansata de Grecia. Diferenta a fost facuta si de faptul ca romanii nu au prezentat nici un concurent la aruncarea discului. Mai mult, Bogdan Tudor s-a situat doar pe locul 7, la saritura in lungime, cu 7,30 metri.

PESIMISM. Rezultatele atletilor nu i-au ingrijorat pe mai-marii forului de specialitate, care sunt in continuare optimisti. Singura care s-a aratat neincrezatoare in performantele romanilor la Jocurile Olimpice este Gabriela Szabo, care a declarat saptamana trecuta ca sunt sanse minime ca tricolorii sa urce pe podium. "Romanii se vor intoarce cu mainile goale de la Atena", a spus marea atleta.

PISTA LA DINAMO

Ultima competitie atletica va avea loc in perioada 6-7 august, cand se vor desfasura Campionatele Nationale. Cu aceasta ocazie, Federatia Romana de Atletism spera sa fie inaugurata pista de pe stadionul Dinamo, singura din tara care se ridica la standarde internationale. "Noua pista are 10 culoare si este cu siguranta printre cele mai bune din lume. Sa speram ca si rezultatele sportivilor nostri vor fi pe masura. Oricum, examenul final va fi la Atena, de unde speram sa ne intoarcem cu cel putin doua medalii. Lupta va fi la fel de spectaculoasa ca la Campionatul European de fotbal recent incheiat, astfel ca ne putem astepta la surprize mari si la Jocurile Olimpice", a declarat presedintele FRA, Iolanda Balas-Sotter.
×
Subiecte în articol: sport metri