x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Nu are rost să vorbim!"

"Nu are rost să vorbim!"

de Mihai Igirosanu    |    26 Feb 2010   •   00:00
"Nu are rost să vorbim!"
Sursa foto: /Intact Images/Gazeta Sporturilor



Liga 1 s-a reluat, în acest week-end disputân­­du-se deja meciurile etapei a doua a returului. La ordinea zilei au apărut deja pri­mele scandaluri. Adoptând o poziţie discretă, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a acceptat să comenteze toate acestea, şi nu numai. Publicăm azi prima parte a interviului acordat Jurnalului Naţional, urmând ca luni, în partea a doua a discuţiei, să descoperiţi părerea "Naşului" despre atacurile îndreptate împotriva selec­ţi­o­nerului, dar şi poziţia acestuia în cazul Mutu.


● Jurnalul Naţional: Vă întrebăm la început care mai este starea dumneavoastră de sănătate.
● Mircea Sandu:
Eu zic că e bună. Nu mi-am schimbat modul de comportament, e ca şi o măsea pe care trebuie să o tratezi, te faci bine şi îşi continui activitatea. Cât timp eşti în viaţă şi poţi să desfăşori o activitate trebuie să nu te gândeşti la măseaua care te doare. Te duci să o tratezi. Fac chimioterapie de două luni, în rest totul e curat. E vorba, de fapt, de o preîntâmpinare. Din păcate, trebuie să fac tratamentul în străinătate, pentru că e o altă situaţie, o altă medicaţie, alt tratament. E altceva acolo.


"MECIURI PESTE CELE DIN TUR"
● Cum aţi caracteriza startul de sezon din Liga 1?

● Un nivel destul de bun. Iau ca exemplu un meci de categoria a II-a, Bistriţa - Timişoara, un ritm bun, cu veleităţi tehnico-tactice bune, oca­zii, mai ales Timişoara, iar brigada de arbitri a fost fără probleme. Dinamo - Craiova a fost un alt meci chiar foarte bun, dar cu o greşeală mare de arbitraj. Am văzut o echipă, Astra, care a dominat fără probleme la Tg. Jiu şi a câştigat cu 2-0. CFR Cluj dă dovadă de maturitate în joc. Pot spu­ne că acest start a fost mult peste meciurile din tur.


● Despre greşelile arbitrilor din "Ştefan cel Mare" şi de la Iaşi?
● Augustus Constantin a greşit în primul rând el. Celelalte decizii pe care le-a luat în timpul jocului au fost bune. Nu puteam să ştim noi, care ne-am uitat la tv, că pe el l-a încurcat asistentul Stoianof, care, după părerea mea, nu avea ce căuta acolo. În acest caz, vina lui Augustus se diminuează. La Iaşi a fost o fază statică, simplă, un ofsaid de un metru. Asistentul Ciubotariu a făcut o greşeală impardonabilă. În rest, la celelalte meciuri au fost doar greşeli minore.


● Vom vedea arbitri străini în acest retur?
● Nu are rost să mai discutăm. Nici întrebarea nu-şi are rostul. E un capitol închis.


SCRISOARE LUI COPOS
● În ultimele zile, câţiva patroni, Copos sau Marian Iancu, v-au atacat dur.

● Care patroni, măi oameni buni? Mai lăsaţi-i pe patronii ăştia. Au trecut pe bloguri acum. Eu nu ies cu declaraţii în presă, ci mă adresez direct persoanei respective sau unor comisii. Lui George Copos i-am trimis deja o scrisoare şi acum i-am mai făcut una. Apoi, în funcţie de reacţii, se pot aplica prevederile regulamentare şi mă adresez Comisiei de Disciplină. În schimb, când e vorba despre lucruri foarte grave, calomnii, mă adresez instanţei. Nu ies să dau replici în presă, am o altă creştere, o altă educaţie.


PROBLEME ÎN LIGILE INFERIOARE
● În acest week-end se reiau Liga a 2-a şi Liga a 3-a? Care e situaţia?

● Avem probleme mari la cele două ligi inferi­oa­re. La Liga a 2-a deja e retrasă CFR Timişoara, avem probleme cu Suceava, Baia Mare, Petroşani, Turnu-Severin, cel puţin acestea sunt primele semnale care au apărut pe la noi. La Liga a 3-a sunt aproape zece echipe retrase. Sunt ani de când spun că, atât din punct de vedere valoric, cât şi financiar, este greu să avem două serii de Liga a 2-a şi şase serii de Liga a 3-a. Va trebui să facem o singură serie de Liga a 2-a, cu vreo 20 de echipe şi patru serii de Liga a 3-a, cu 72-80 de echi­pe. Destul de multe şi astea. Din sezonul ur­mă­tor avem deja o reducere la 16 echipe la Liga a 2-a, e un pas. La Liga 1 să vedem ce spune şi LPF.


MOMENT DE RECULEGERE PENTRU MIRCEA SALOMIR

Preşedintele FRF era foarte afectat după decesul fostului mare arbitru Mircea Salomir.
"Nu pot spune prea multe, nu sunt multe cuvinte de spus. Face parte din categoria marilor oameni care s-au stins şi pe care îi vom regreta etern", a spus "Naşu'". De altfel, FRF a anunţat că înaintea tuturor jocurilor care vor avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, în cele trei divizii, va fi ţinut un moment de reculegere în memoria celui care a fost Mircea Salomir.

×
Subiecte în articol: sport