x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport O.J. Simposon cere eliberarea pe cauţiune

O.J. Simposon cere eliberarea pe cauţiune

04 Aug 2009   •   00:00

Avocatul lui O.J. Simpson a cerut în faţa Curţii Supreme din Nevada (vest) eliberarea pe cauţiune a fostului jucător de fotbal american. Acesta este închis după condamnarea sa în 2008 pentru jaf armat şi răpire, relatează AFP. O.J. Simpson a fost condamnat la 5 decembrie la Las Vegas (Nevada) la o pedeapsă de până la 33 de ani de închisoare, dintre care nouă înainte de a putea să ceară o eliberare pe cauţiune.



Avocatul său a făcut recurs în mai şi a cerut luni ca fostul sportiv să fie eliberat pe cauţiune până la examinarea apelului, asigurând că nu prezintă niciun pericol să se sustragă executării pedepsei. Curtea Supremă va anunţa decizia în câteva săptămâni, însă audierea de luni este un eveniment în sine. A fost pentru prima dată în 30 de ani când cea mai înaltă curte din stat acceptă să asculte argumentele unei cereri de eliberare pe cauţiune înainte de un recurs.

Potrivit acuzării, Simpson, împreună cu câţiva complici, a pătruns la 13 septembrie 2007 într-o cameră de hotel din Las Vegas cu intenţia de a fura nişte suveniruri sportive care îi aparţinuseră, ameninţând cu arma. Fostul sportiv a declarat însă că obiectele i-au fost furate şi că nu vroia decât să-şi recupereze bunurile. El nu a reuşit însă să convingă juraţii. Tot incidentul a fost înregistrat pe bandă audio.

×
Subiecte în articol: sport