x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport O medalie de aur, două de argint și trei de bronz pentru canotorii români la regata de la Lucerna

O medalie de aur, două de argint și trei de bronz pentru canotorii români la regata de la Lucerna

10 Iul 2022   •   17:20
O medalie de aur, două de argint și trei de bronz pentru canotorii români la regata de la Lucerna

România a obținut 6 medalii la regata de canotaj de la Lucerna desfășurată în acest weekend în Elveția, în cadrul celei de a 3-a etape a Cupei Mondiale. Echipajul de dublu vâsle feminin, alcătuit din Simona Radiș și Ancuța Bodnar au câștigat singurele medalii de aur.

Dintre cei peste 600 de sportivi aliniați la startul competiție, din 39 de țări, au făcut parte și 52 de canotori români, care au câștigat o medalie de aur, două de argint și 3 de bronz, fiind calificați în 8 finale, din cele 10 echipaje înscrise la startul regatei.

Medalia de aur pentru România la Regata Lucerna a fost câștigată de Simona Radiș și Ancuța Bodnar, în proba de dublu vâsle feminin.

Medaliile de argint le-au revenit pe rând echipajului de dublu rame feminin (W2-) format din Ioana Vrînceanu și Denisa Tîlvescu și echipei de patru rame feminin (W4-), cu Mădălina Bereș, Iuliana Buhuș, Magdalena Rusu și Amalia Bereș.

Prima din cele trei medalii de bronz a fost câștigată în proba de patru rame masculin (M4-) de echipajul compus din Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Florin Lehaci.

Tot bronz a obținut și echipajul de patru vâsle masculin (M4x), compus din Mihai Chiruță, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu și Florin- Marian Enache, precum și echipajul de 8+1 feminin (W8+), compus din Gianina Beleagă, Ioana-Mădălina Moroșan, Adriana Ailincăi, Elena Logofătu, Cristina Popescu, Roxana Anghel, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu și Victoria-Ștefania Petreanu.

Echipajul de 8+1 masculin (M8+), compus din Mihăiță Țigănescu, Cosmin Macovei, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ștefan Berariu, Florin Lehaci și Adrian Munteanu, a încheiat pe locul 4 cursa din Finala A.

Locul 5 l-a obținut echipajul de patru vâsle feminin (W4x), compus din Emanuela Ciotau, Cristina Drugă, Ionela Cozmiuc și Patricia Cireș.

În Finala B a probei de dublu rame masculin (M2-), Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan au încheiat cursa pe locul 1, ei ocupând astfel poziția 7 în clasamentul general.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: medalii