x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport OLANDA - ROMANIA / Debutanti pe "De Kuip"

OLANDA - ROMANIA / Debutanti pe "De Kuip"

01 Iun 2005   •   00:00

Din cauza unor accidentari sau perioade de inactivitate, selectionerii Victor Piturca si Marco van Basten au mari probleme in defensiva, unde le lipseste experienta si omogenitatea. Delegatia Romaniei pleaca astazi spre Rotterdam, la ora 16:00.



  • de MIHAI IGIROSANU

  • SANSA. Daca Petre Marin a debutat in tur, pe Giulesti, un fost stelist, Pompiliu Stoica, are mari sanse sa joace impotriva Olandei
    Sambata seara, pe stadionul "De Kuip" din Rotterdam, cei doi selectioneri vor folosi cel putin trei debutanti. Marti dupa-amiaza, Piturca si van Basten au testat toate variantele cu prilejul a doua jocuri-scoala disputate in cantonamentele de la Katwijk si Saftica.

    ROMANIA. Fundasul stanga al rusilor de la FC Moscova, Pompiliu Stoica, si golgeterul lui Dinamo, Claudiu Niculescu, sunt cele doua noutati la care va apela Victor Piturca. Ex-stelistul va fi preferat lui Razvan Rat, care a evoluat slab in meciul tur si nici la Sahtior Donetk nu traverseaza o perioada prea buna. In meciul de antrenament in compania reprezentativei de tineret, Piturca a mizat pe cuplul Tamas - Ghionea in centrul defensivei, menajandu-l pe Mirel Radoi, dar acesta din urma va fi, cu siguranta, titular pe "De Kuip". Florentin Dumitru, accidentat, a fost inlocuit aseara cu atacantul Sportului Studentesc, Gigel Bucur.

    OLANDA. Marco van Basten are un lot mult mai valoros, dar si mai multe probleme. Fundasii Bouma, Ooijer, Boulahrouz, mijlocasul van Bommel sau atacantii Robben si Makkay nu s-au antrenat pana ieri la capacitate normala, fiind incerti. Mai mult, vedeta Ruud van Nisterlooij a ajuns abia ieri de la Manchester si acuza o stare de oboseala. Van Basten are cele mai mari probleme in defensiva, unde pana ieri avea doar un titular cert, fundasul stanga al Barcelonei, van Bronckhorst. Pustiul de 20 de ani, Ron Vlaar, de la Alkmaar si colegul sau de club Barry Opdam (29) au mari sanse chiar sa alcatuiasca, in premiera, perechea de fundasi centrali a "portocalei mecanice".

    SPION LA OLANDEZI
    Directorul Scolii de Antrenori din cadrul FRF, Mircea Radulescu, a urmarit marti jocul-scoala dintre nationala Olandei si amatorii de la Quick Boys, scor 7-0. "Din punct de vedere tactic, olandezii vor juca aproape la fel ca in Giulesti, bineinteles, cu plusul de curaj si initiativa caracteristice unei echipe care evolueaza pe teren propriu. Este foarte periculoasa mai ales prin infiltrarile jucatorilor din liniile a doua si a treia. Van Basten si-a ascuns intentiile. A folosit un amalgam de titulari si rezerve", a declarat Radulescu. "Exista un entuziasm foarte mare, toti cei de aici nu au nici un dubiu in privinta victoriei, ba chiar se asteapta la un scor confortabil", a adaugat tehnicianul roman.

    ×
    Subiecte în articol: sport