x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport OLANDA - ROMANIA / Radoi acasa

OLANDA - ROMANIA / Radoi acasa

02 Iun 2005   •   00:00

Stelistul Mirel Radoi a fost lasat acasa de selectionerul Victor Piturca din pricina unei accidentari.

  • de IONUT PADURARU, CATALIN FAINISI
  • SPORT

  • TURIST. Razvan Rat, suspendat, va fi doar spectator in Olanda, el putand evolua doar in partida cu Armenia
    Capitanul Stelei resimtea dureri din cauza unei fracturi mai vechi la un deget de la picior. Din aceasta cauza, el a fost menajat de Piturca in jocurile-scoala pe care tricolorii le-au avut la Saftica, cu nationala de tineret si Dinamo II, el evoluand doar in partea secunda a ultimului meci.

    Decizia lasarii acasa a lui Radoi a fost luata chiar inaintea plecarii spre aeroport, iar selectionerul a decis sa nu mai convoace alt jucator pentru a-l suplini, desi in ultimul timp se vehiculase ideea chemarii de urgenta a lui Barcauan. In aceasta situatie, Piturca il va alege pe cel care va face pereche in centrul apararii cu Chivu dintre Ghionea si Tamas, favorit fiind stelistul.

    INTARZIERE. La sfatul selectionerului, jucatorii nationalei nu au vorbit cu presa la plecarea spre Olanda, tacerea fiind pastrata si de seful FRF, Mircea Sandu. Avionul charter care i-a transportat pe "tricolori" in Olanda a decolat ieri dupa-amiaza cu o intarziere de 10 minute, fiindca Victor Piturca si-a uitat pasaportul. Ajuns la Aeroportul Henri Coanda cu autocarul echipei nationale la ora 15:15, antrenorul a realizat ca nu are documentul in momentul in care a trebuit sa-l prezinte autoritatilor vamale. Trecut de zona in care sunt controlate bagajele, Piturca si-a sunat un prieten, care i-a adus pasaportul cu 9 minute inainte de ora 16:00, cand era programata decolarea avionului.

    TINERETUL JOACA AZI
    Echipa de tineret a efectuat aseara, incepand cu 20:30, ora Romaniei, antrenamentul oficial pe Stadionul "Woudestein" din Rotterdam. In aceasta seara, incepand cu aceeasi ora si pe aceeasi arena, elevii lui Florin Marin (foto) vor intalni echipa similara a Olandei, pe care au invins-o cu 2-0 la Urziceni, prin golurile lui Keseru si Curelea. "Tricolorii" sunt lideri in prima grupa de calificare la Campionatul European de tineret, cu 12 puncte, unul mai mult decat Cehia, marea favorita la primul loc. "Flocea" nu se poate baza pe vedeta Claudiu Keseru, insa si un rezultat de egalitate reprezinta un mare pas spre calificare.

    MAKAAY SI ROBBEN, IN TEREN
    Agentia olandeza de presa "Voetbal" a dezvaluit faptul ca accidentarea lui Roy Makaay nu este grava si ca va fi refacut pana la ora meciului cu Romania, de maine seara. Atacantul a suferit o intindere in meciul amical dintre Bayern München si nationala Germaniei, de marti. "Accidentarea lui Makaay nu este una serioasa, desi va trebui sa ia doua zile de pauza", a scris "Voetbal", care a precizat ca si atacantul lui Chelsea, Arjen Robben, va fi apt de joc. Aceeasi sursa a subliniat faptul ca fundasul Khalid Boulahrouz, care a acuzat o leziune la genunchi, este complet refacut, in timp ce jucatorii Giovanni van Bronckhorst (accidentat la genunchi), Wilfred Bouma (spate), Andre Ooijer (coapsa) si Mark van Bommel (gamba) sunt inca in proces de recuperare. Ultimii trei au facut doar tururi de teren la antrenamentul de miercuri.
    ×
    Subiecte în articol: sport