x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport OLANDA - ROMANIA / Sa credem in minuni!

OLANDA - ROMANIA / Sa credem in minuni!

03 Iun 2005   •   00:00

Tot ce s-a stricat pana acum se poate repara in aceasta seara de la 21:30. Daca invinge Olanda, Romania reintra cu sanse serioase in cartile calificarii, devenind macar favorita la obtinerea locului 2, care ne-ar trimite la baraj.



  • de FLORIN GONGU - Rotterdam

  • OPTIMISTI. "Tricolorii" au luat contact cu stadionul "De Kuip" si sustin ca vor juca numai la victorie impotriva olandezilor
    Sa nu uitam ca noi am invins in Macedonia, acolo unde olandezii au obtinut doar un punct. De importanta obtinerii unei victorii este constient si selectionerul Victor Piturca, el insufland optimismul nu numai opiniei publice, ci si jucatorilor. Poate parea deplasata aceasta stare de incredere, in condintiile in care, teoretic, Olanda are prima sansa. Cu toate acestea, exista si argumente pentru a crede ca Romania va termina victorioasa diseara, la Rotterdam. Cheia succesului se afla la jucatori, fiecare dintre ei avand motivele lor pentru a se impune in fata unui adversar valoros, asa cum e Olanda.

    Argumentele jucatorilor

    Lobont. Are de luat o revansa in fata fotbalului olandez, dupa ce echipa lui de club, Ajax, a uitat de el.

    Contra. Are o experienta internationala prea mare, pe care o poate exploata la maximum, in interesul echipei.

    Ghionea. S-a remarcat in ultimul sezon petrecut in Ghencea. Unul dintre putinii fundasi constanti din campionatul intern.

    Chivu. Dupa o lunga perioada in care a fost accidentat, a revenit la parametrii normali, refacandu-si cu brio rodajul in Serie A.

    P. Stoica. Va vrea sa demonstreze ca aceasta convocare nu este intamplatoare, dupa evolutii foarte bune in campionatul Rusiei.

    Fl. Petre. Acelasi jucator cu 7 inimi, capabil sa rupa ritmul jocului, sa ofere oricand o pasa decisiva sau chiar sa marcheze.

    Pancu. Printre putinii "geniali" chiar ai fotbalului mondial. Absolut imprevizibil, se afla intr-o perioada excelenta.

    D. Munteanu. Vesnic tanar. Dupa o viata sportiva de exceptie, demonstreaza calitati ce nu pot fi gasite la jucatori mult mai tineri.

    Mitea. Unul dintre cele mai mari talente din fotbalul romanesc. Calit tocmai in fotbalul olandez. Are multe de aratat.

    Mutu. Cata pofta poate avea de fotbal! Va dori sa arate ce mult a insemnat absenta lui din randurile tricolorilor.

    Cl. Niculescu. Cu siguranta, va dori sa profite de sansa care i se va oferi si sa demonstreze ca nu e intamplator golgeterul Romaniei.

    Si daca toate aceste argumente nu vi se par convingatoare, va mai putem oferi unul: acela ca suntem romani. Si o vorba veche, de la noi din popor, spune ca "speranta moare ultima". Si atunci, de ce n-am crede in minuni? Totusi, pana la urma, chiar ar fi o minune daca am invinge Olanda?

    MOBILIZATI
    Ieri-dimineata, la ora 11:00 (ora locala), selectionerul Victor Piturca a condus antrenamentul oficial pe stadionul "De Kuip", unica sedinta de pregatire efectuata in Olanda. Jucatorii sunt extrem de mobilizati: "E ultima noastra sansa si trebuie sa castigam", a spus Contra. "Echipa e montata, baietii sunt foarte mobilizati, iar eu am o mare pofta sa joc", l-a completat Mutu. "Olandezii mi se par putin cam infumurati. Poate ca ii prindem", a opinat Pancu, care s-a declarat surprins de atacurile lansate de Mircea Lucescu la adresa sa. "Cred ca vom obtine un rezultat bun. Intram pe teren sa castigam", a spus si capitanul Cristi Chivu.

    GRUPA 1
  • 18:00 Armenia - Macedonia
  • 18:00 Cehia - Andorra
  • 21:30 Olanda - Romania

    Clasament

  • 1. Olanda 6 5 1 0 14-3 16
  • 2. Cehia 6 5 0 1 14-5 15
  • 3. ROMANIA 7 4 1 2 12-8 13
  • 4. Finlanda 6 3 0 3 13-10 9
  • 5. Macedonia 7 1 2 4 7-9 5
  • 6. Armenia 7 1 1 5 4-15 4
  • 7. Andorra 7 1 1 5 3-17 4

    Urmatoarele meciuri:

    8 iunie: Romania - Armenia, Cehia - Macedonia, Finlanda - Olanda.
  • ×
    Subiecte în articol: sport olanda