x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Oltchim, adio Liga Naţională!?

Oltchim, adio Liga Naţională!?

de Ovidiu Ciutescu    |    01 Mar 2010   •   00:00
Oltchim,  adio Liga Naţională!?

Entuziasmul dat de posibila calificare în finala Champions League, precum şi nivelul extrem de scăzut pe care îl are Liga Naţională par să fi determinat conducerea Oltchim Rm. Vâlcea să facă pasul spre un campionat fără campioană - Liga Regională. În atare condiţii, Vâlcea ar avea o competiţie în care în loc de HC Roman să dea piept regulat cu Hypo Viena sau Podravka Koprivnice.



Dacă în urmă cu câţiva ani Liga Naţională de handbal feminin din România ne oferea un duel - pentru titlul de campioană - destul  de palpitant, cu trei combatante inportante (Oltchim, Silcotub Zalău şi Rulmentul Braşov), în prezent doar gruparea de pe malul Oltului mai are un cuvânt de spus în această întrecere. Astfel, în condiţiile în care adversarul valoros lipseşte cu desăvârşire iar lotul lui Voina este unul care musteşte de vedete care n-au cu cine să-şi măsoare talentul, conducerea campioanei României pare că a luat în discuţie participarea într-o competiţie mult mai atrăgătoare, Liga Regională. "Am pus această discuţie pe tapet în Consiliul Director. Este o idee care ne atrage şi care ar fi benefică atât pentru Oltchim, cât şi pentru echipa naţioală. Una este să joci regulat cu echipe care îşi propun să câştige o cupă europeană şi alta este să dai piept cu junioare într-un campionat diluat valoric. Rămâne să mai discutăm, dar şi să vedem dacă FRH ne dă voie să mergem acolo", a declarat vecepreşedintele Oltchimului, Petre Berbecaru, într-o intervenţie la emisiunea "Liga lui Mitran", la radio Sport Total FM.

Ce este Liga Regională? Plecând de la ideea că nu au campionate naţionale care să le satisfacă valoarea, mai multe grupări europene au pus la cale organizarea unei competiţii proprii. Fireşte, titlul de campioană are o valoare relativă, care nu interesează. Importantă este valoarea competiţiei în sine, una în care adversarii slabi sunt eliminaţi din start iar valorile au şansa să progreseze. În prezent acest campionat are opt echipe, cele mai cunoscute fiind Podravka Koprivnica, Krim Ljubljana şi Buducnost Podgorica.

" Ce vrea Oltchimul, Ligă Regională? Păi să uite de acest vis. Mai bine să trimită jucătoarele să joace la alte grupări din ţară şi să echilibreze competiţia. Păi ce, le pun eu să ia jucătoare cu căruţa şi apoi să se plângă că nu au cu cine juca în campionat?" - Cristian Gaţu, preşedinte FRH.

×
Subiecte în articol: sport