x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Oltchim – da, sală şi tabelă – ba

Oltchim – da, sală şi tabelă – ba

de Vlad Ionescu    |    17 Mai 2010   •   00:00
Oltchim – da, sală şi tabelă – ba
Sursa foto: Cristian Preda/Intact Images/Gazeta Sporturilor

Handbalistele de la Oltchim au sperat până în ultima clipă că pot recupera handicapul de şapte goluri înregistrat după meciul-tur, dar distanţa dintre dorinţă şi putinţă a fost prea mare.



Învingătoare cu 28-21 în prima manşă, danezele s-au impus şi în bătrâna Polivalentă bucureşteană, scor 32-31, după un joc care nu le-a dat emoţii. Viborg a cucerit trofeul pentru a treia oară în ultimii cinci ani, iar Cristina Vărzaru a trăit în plus bucuria câştigării titlului de golgeter, cu 101 reuşite. Oltchim rămâne cu satisfacţia de a fi singura echipă românească, indiferent de sport, care a ajuns în finala Ligii Campionilor în ultimii 20 de ani şi, de ce nu, cu speranţa că la anul ar putea fi mai bine.

"Am greşit mult din dorinţa de a face bine. Experienţa celor cinci finale pe care Viborg le-a disputat şi-a spus cuvântul. Sunt mândru pentru că aceste fete au jucat astăzi al 16-lea meci în Champions League şi numai pronunţarea numelor echipelor pe care le-au învins le aduce mai multă onoare şi respect", a declarat antrenorul Radu Voina. "Regret că nu am obţinut victoria, dar Viborg a fost mai bună.

Eu am ajuns la o vârstă şi e momentul să mă retrag. Mă bucur că s-a creat această echipă la Oltchim, din păcate, singurul club profesionist din România. Am realizat lucruri mari aici şi sper ca echipa să meargă înainte şi fără mine", a spus Narcisa Lecuşanu, după ultimul meci din carieră. Finala a fost umbrită de un moment neplăcut, când tabela electronică s-a stricat, fiind nevoie de minute bune pentru a fi repusă în funcţiune. Atmosfera a fost însă extraordinară, fapt recunoscut şi de danezi.

Printre suporterii de lux ai Oltchimului s-au aflat Lucian Bute, Gică Hagi, Gică Popescu, Gabi Szabo, Uţa Lipă, Doina Melinte, Mariana Bitang, Octavian Belu şi Octavian Morariu, care la final au aplaudat ambele echipe.

×
Subiecte în articol: sport