x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Operat pe gazon

Operat pe gazon

de Mihai Igirosanu    |    02 Feb 2008   •   00:00
Operat pe gazon


Meciul amical câştigat aseară de Steaua, 1-0 cu Levski Sofia, putea avea un final tragic. Lovit cu cotul de un fundaş marocan al bulgarilor, francezul Habib Habibou a fost salvat în ultimul moment de la moarte, chiar pe gazon.

STEAUA - Habibou a fost salvat in extremis de la moarte


Meciul amical câştigat aseară de Steaua, 1-0 cu Levski Sofia, putea avea un final tragic. Lovit cu cotul de un fundaş marocan al bulgarilor, francezul Habib Habibou a fost salvat în ultimul moment de la moarte, chiar pe gazon.

 

În minutul 86 al jocului, într-un duel aprig, fundaşul marocan al lui Levski, Youssef Rabeh, l-a lovit cu cotul în figură pe atacantul Stelei, Habib Habibou. Introdus de antrenorul Marius Lăcătuş în minutul 68, tânărul francez a căzut ca secerat pe gazon. Arbitrul a întrerupt meciul, iar medicul Stelei, Radu Paligora, preşedintele Valeriu Argăseală şi secundul Massimo Pedrazzini au ajuns rapid lângă jucătorul rămas inconştient.

 

TRAHEOTOMIE. Alarmaţi de faptul că Habibou nu mai respira, medicii Stelei i-au aplicat o tăietură în zona gâtului, pe trahee, operaţie în urma căreia fotbalistul a putut să respire şi care în medicină este cunoscută sub denumirea de traheotomie. După circa 12 minute de eforturi ale staff-ului medical, Habibou şi-a recăpătat cunoştiinţa şi a fost transportat de urgenţă la un spital din Larnaca pentru investigaţii complexe. Panica a fost amplificată şi de faptul că medicii nu au putut face rost de o targă, iar salvarea cu care Habibou a fost dus la spital era incomplet echipată. Meciul nu a mai fost reluat, încheindu-se în minutul 86, la scorul de 1-0 pentru Steaua. “Jucătorul este în afara oricărui pericol. Este conştient şi am vorbit cu el. Va rămâne în spital pentru a efectua investigaţii medicale suplimentare, însă nu mai sunt probleme şi Habib are o stare de sănătate stabilă. A primit o lovitură de cot la nivelul sinusului carotidian, care a declanşat un reflex vagal puternic”, a declarat aseară medicul roş-albaştrilor, Radu Paligora, pentru site-ul oficial al Stelei.

 

1-0 cu Levski

Steaua a obţinut aseară şi cea de-a doua victorie din Cipru, 1-0 contra campioanei en-titre a Bulgariei, Levski Sofia, într-un meci desfăşurat la Larnaca. La fel ca şi la precedentul joc, 1-0 cu Metalurgs Liepajas, unicul gol a fost marcat de Nicolae Dică (’26), care a reluat cu capul o centrare a lui Jose “Pepe” Moreno. Antrenorul Marius Lăcătuş i-a folosit pe Zapata (’62 Vâtcă) – Golanski (’71 P. Marin), D. Goian (’71 E. Baciu), Ghionea, Neşu (’74 Dino Eze) – Nicoliţă (’74 V. Badea), Ov. Petre (’62 Lovin), N. Dica (’74 Neaga), Mendoza (’68 Surdu) – Jose Moreno (’68 Habibou), Dayro Moreno (’62 Pleşan). Cu excepţia lui Neşu, care a ocupat postul nigerianului Emeghara, echipa aliniată aseară poate fi considerată una standard, cel puţin până la revenirea din punct de vedere medical a căpitanului Mirel Rădoi.

×
Subiecte în articol: sport habibou