x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Otelul Galati, Poli Iasi si Gloria Buzau propuse la retrogradare

Otelul Galati, Poli Iasi si Gloria Buzau propuse la retrogradare

09 Mai 2008   •   00:00

Echipele Oţelul Galaţi, Politehnica Iaşi şi Gloria Buzău sunt la un pas de retrogradare în Liga II-a prin decizia Comitetului Executiv al Federaţiei Române de fotbal, întrunit vineri la Piatra Neamţ, ca urmare a unor carente financiare pentru obtinerea licenţei pentru Liga I.



Grupările Gloria Buzău, Poli Iaşi şi Oţelul Galaţi riscă retrogradarea în liga secundă deoarece nu au respectat termenul limită de îndeplinire a criteriului financiar pentru obţinerea licenţei de club profesionist.
 "S-a făcut un raport Comitetului Executiv în care s-a arătat ce probleme au unele cluburi. Sunt probleme mari la unele cluburi din Liga I. Dar cele mai mari sunt la Poli Iaşi, Gloria Buzău şi Oţelul Galaţi, care sunt în pericolul de a nu putea evolua în Liga I în sezonul viitor. Cele mai multe probleme au apărut în domeniul financiar, pentru că e singurul pe care nu se poate acorda licenţa. Criteriul financiar este legat de termen, trebuia respectat până la 31 martie. Cum nu s-a respectat acest termen, s-a încălcat regulamentul", a explicat un membru al Comitetului Executiv, care a adaugat ca s-a stabilit un termen ultimativ pentru cele 3 grupari, pentru indeplinirea conditiilor.
 În cazul în care Gloria Buzău, Poli Iaşi şi Oţelul Galaţi vor fi retrogradate, conform regulamentului (art 55.1 lit. a din ROAF), în locul lor vor rămâne în Liga I echipele Ceahlăul Piatra Neamţ, Dacia Mioveni şi UTA Arad. Aceste trei echipe au retrogradat în divizia secundă în urma meciurilor din sezonul 2007/2008 al Ligii 1.
Un caz similar s-a petrecut şi anul trecut, atunci când, deşi a terminat pe prima poziţie în Seria I a Ligii a II-a de fotbal, formaţia Delta Tulcea nu a promovat în prima Ligă din cauza lipsei licenţei, locul său fiind luat de FC Ceahlăul, prima echipă aflată sub linia retrogradării. Acum doua sezoane, Pandurii Târgu Jiu a rămas în Liga 1 deoarece Sportul Studenţesc nu a primit licenţă de club profesionist.

×
Subiecte în articol: sport