x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pacatele lui Corpodean

Pacatele lui Corpodean

02 Mai 2005   •   00:00

Dupa rezultatele ultimei etape, toate cele trei echipe aflate pe locuri retrogradabile, "U" Craiova, Apulum si FC Brasov, mai pastreaza sanse teoretice de salvare, cu un plus pentru olteni.

  • de DANIEL STAN, VICENTIU NEAGOE
  • EGALI. Ionut Matei (la minge) nu a reusit sa treaca de olteanul Cornel Papura (dreapta)
    In Sambata Mare, etapa a 23-a a Diviziei A a adus remize identice pentru formatiile aflate in subsolul clasamentului. Beneficiarele au fost "U" Craiova, 1-1 la Bacau, si Apulum Alba-Iulia, tot 1-1 la Timisoara. In schimb, brasovenii aproape s-au scufundat, dupa 1-1 pe teren propriu cu Dinamo. Pe langa cele trei echipe aflate pe locuri retrogradabile, in pericol se mai afla Poli Iasi, Gloria Bistrita, FCM Bacau si FC Arges.

    GRESELI. Pentru Universitatea Craiova a fost a treia etapa consecutiva fara infrangere, insa situatia in ceea ce priveste evitarea retrogradarii a ramas incerta. La Bacau, elevii lui Bondrea au inceput prost, primind gol chiar in minutul 2, autor Cursaru, insa au reusit egalarea pe finalul jocului, prin Mariko Daouda. Per total, Craiova a jucat mai bine, avand si o bara, prin Ilie Iordache. Meciul a fost umbrit insa de greselile arbitrului Sorin Corpodean, care a pacatuit exact in Sambata Mare. In minutul 65, craioveanul Daouda l-a faultat in postura de ultim aparator pe Cursaru, insa "centralul" nu l-a eliminat pe ivorian. Apoi, in minutul 87, fundasul oltean Papura a fost tras de tricou in careul bacauan, insa Corpodean a lasat jocul sa continue. La aceasta faza, o mare parte din vina are si asistentul Aurel Onita, care ar fi putut semnaliza infractiunea, fiind mai bine plasat.

    PROGRAM. In ultimele 7 etape, Universitatea are un program dificil, insa este avantajata in disputa cu Apulum si FC Brasov, pe care le va intalni la Craiova. In schimb, deplasarile sunt de foc, la Timisoara, in Giulesti si la Dinamo. Teoretic, pentru a se salva, oltenii trebuie sa invinga tot acasa, dar sa aduca obligatoriu puncte si din deplasare. In acelasi timp insa, Craiova are nevoie si de mult noroc, in sensul in care este obligatoriu ca celelalte contracandidate sa faca pasi gresiti. Altfel, pentru a impulsiona echipa, conducerea din Banie a promis cate 10.000 de dolari prima de obiectiv, pana atunci Plesan si compania urmand a nu mai incasa prime.

    PRIMA DE LA PANCU
    Una dintre formatiile de la care Craiova asteapta sa se impiedice, Poli Iasi, a reusit inca trei puncte mari in lupta pentru evitarea retrogradarii, dupa ce a invins pe teren propriu, scor 1-0, pe Otelul Galati, prin golul reusit de ex-stelistul Ionut Parvu. La meci a asistat si fostul jucator al gruparii din Copou, Daniel Pancu. La final, asa cum a promis initial, internationalul roman de la Besiktas Istanbul a achitat primele de joc fotbalistilor pregatiti de Ionut Popa, platind 5.000 de dolari.

    SURPRIZA DE PE BEGA
    La Timisoara s-a produs surpriza etapei. Revelatia returului, Poli, nu a reusit sa invinga pe Apulum Alba-Iulia, desi, cateva zile mai devreme, spulberase Rapidul cu 3-0 chiar in Giulesti! De data aceasta insa, cei 25.000 de fani s-au bucurat doar o repriza, cand elevii lui Cosmin Olaroiu au inscris prin Bad. Dupa pauza insa, oaspetii au egalat prin Galdean si au reusit sa pastreze rezultatul pana la final, obtinand un punct care le da dreptul sa spere la salvare pana in ultimul moment.

    ×
    Subiecte în articol: sport