x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pavel e bun de joc

Pavel e bun de joc

22 Sep 2004   •   00:00

Cu trei zile inainte de primele doua meciuri de simplu ale intalnirii cu Canada, incertitudinile privind prezenta pe teren a liderului echipei noastre, Andrei Pavel, s-au spulberat. "Cneazul" nu mai resimte nici o durere si s-a antrenat ieri fara probleme.

MIHAI IGIROSANU

Desi Pavel este bun de joc, situatia titularilor echipei Romaniei nu s-a clarificat deloc. Capitanul-nejucator Florin Segarceanu si antrenorul Adrian Marcu cauta inca solutiile ideale.

INCERTITUDINE. Daca Andrei si Victor Hanescu vor evolua vineri, in cele doua partide de simplu, incertitudinea inca planeaza asupra componentei "dublului" pentru confruntarea de sambata. In cazul in care scorul va fi 2-0 pentru Romania, perechea noastra va fi formata din tinerii Florin Mergea si Victor Ionita, mai ales ca in echipa Canadei se afla unul dintre cei mai buni jucatori de dublu din lume, Daniel Nestor. Daca nu vom fi in avantaj dupa prima zi, este foarte posibil ca echipa sa fie formata de Andrei Pavel si Gabriel Trifu, care au jucat de multe ori impreuna si au o experienta competitionala superioara.

ORGANIZARE.Asa cum se intampla in Romania inaintea majoritatii evenimentelor sportive de acest gen, si cu prilejul meciului de Cupa Davis au aparut deja mari semne de intrebare din punct de vedere organizatoric. Astfel, desi arena centrala din complexul BNR are, la ora actuala, o capacitate de 4.800 de locuri, organizatorii au gasit de cuviinta sa scoata la vanzare doar 2.000 de bilete. Oficialii FR Tenis au explicat cum ca regulamentele internationale ii obliga sa pastreze un anumit numar de locuri pentru sponsori si alte obligatii de acest gen, insa diferenta de bilete este prea mare. Asta inseamna ca mai mult de jumatate din biletele disponibile nu vor ajunge la suporterii adevarati ai tenisului romanesc, ci la diverse personalitati sau la apropiati ai oamenilor din Federatie.

MACHO - MAN

Daca valorosul jucator de dublu Daniel Nestor este principala vedeta a canadienilor din punct de vedere sportiv, Simon Larose este cel mai mediatizat tenisman din echipa "frunzei de artar". In varsta de 26 de ani, Larose nu are nici un titlu in turneele ATP, cu un palmares negativ in confruntarile din Cupa Davis (sapte victorii si zece infrangeri) si ocupa abia locul 201 in ultimul clasament mondial, dat publicitatii luni. In schimb, jucatorul din Quebec este unul dintre idolii reprezentantelor sexului frumos din Canada si printre cele mai cautate modele masculine de catre revistele nord-americane. Simon apare deseori in paginilor publicatiilor nonconformiste de peste Ocean. Pe langa un antrenor de tenis, el are si un impresar care ii controleaza activitatea de model. Revenind la tenis, de remarcat ca ultima victorie importanta a stangaciului Larose s-a consemnat in luna august, cand el l-a invins pe brazilianul Gustavo Kuerten in primul tur al Mastersului de la Toronto.

ROMANII, MAI BINE CLASATI DECAT CANADIENII

In clasamentul ATP Entry Race comunicat luni, cel mai valoros jucator roman, Andrei Pavel, ocupa locul 22, in vreme ce Victor Hanescu se afla pe pozitia cu numarul 80. Victor Ionita a patruns si el in ierarhia mondiala, pe locul 273, gratie primului punct ATP, obtinut pentru calificarea pe tabloul principal al BCR Open Romania. Diferenta fata de canadieni este clara in favoarea Romaniei, cel mai bine clasat jucator la simplu al adversarilor fiind Frederic Niemeyer (locul 151). Simon Larose este pe 201, Frank Dancevici pe 231, iar Daniel Nestor pe 273, dar el evolueaza numai la dublu in turneele ATP. Canadienii au doi tehnicieni. Capitan-nejucator va fi Frank Laurendeau, iar antrenor Jon Sorbo, care se ocupa si de pregatirea lui Dancevici.

×
Subiecte în articol: sport