x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pavel si Hanescu isi asteapta adversarii

Pavel si Hanescu isi asteapta adversarii

23 Sep 2004   •   00:00

Astazi, incepand cu ora 11:00, la Arenele BNR va avea loc tragerea la sorti a meciurilor din cadrul intalnirii Romania - Canada, care va incepe maine si conteaza pentru mentinerea in Grupa Mondiala a Cupei Davis.

MIHAI IGIROSANU

In tabara Romaniei lucrurile sunt clare. Andrei Pavel si Victor Hanescu au fost deja nominalizati pentru primele doua partide de simplu, de maine. Cei doi vor afla astazi la pranz numele adversarilor, insa indiferent de acestea pornesc mari favoriti prin prisma clasamentului ATP si a valorii individuale.

ADVERSARI. De partea cealalta, capitanul nejucator, Martin Laurendeau, inca mai ezita in privinta tenismanilor care vor evolua la simplu. Favoriti sunt Simon Larose (numarul 201 ATP Entry Race) si Frank Dancevic (231), avand in vedere ca Daniel Nestor - Frederic Niemeyer formeaza de multa vreme un apreciat cuplu de dublu.

AVANTAJ. Pe langa faptul ca ierarhia mondiala ne indica drept favoriti certi ai intalnirii, suprafata de joc constituie un alt factor important care inclina balanta in directia echipei Romaniei. Canadienii sunt obisnuiti sa evolueze mai mult pe ciment vopsit sau carpeta, pe ultima suprafata (la Calgary) producand anul trecut si surprinzatoarea eliminare a Braziliei. "Nu ne-am gandit nici un moment daca sa jucam la Arenele BNR sau in Sala Polivalenta. Stiam ca zgura este un mare avantaj pentru jucatorii nostri", a explicat capitanul-nejucator al Romaniei, Adrian Marcu.

STRATEGIE

"Intr-adevar, avem o echipa foarte buna la dublu, dar asta nu inseamna ca ne consideram deja castigatori in aceasta proba. Am fi preferat o suprafata mai iute, dar e normal ca romanii sa aleaga zgura, care ii avantajeaza. Mai avem doua zile la dispozitie pentru a gandi strategia" - Martin Laurendeau, capitan-nejucator Canada

DORINTA

"Daca ne luam dupa calculele hartiei, e clar ca Romania este favorita, dar Cupa Davis este o competitie foarte surprinzatoare. Ne dorim enorm sa ajungem in Grupa Mondiala, pentru ca posibilitatile de a ajunge acolo sunt foarte putine" - Daniel Nestor, jucator Canada

PRETURI MICI LA BILETE

La conferinta de presa sustinuta ieri, capitanul-nejucator al canadienilor, Martin Laurendeau, a evitat sa anunte "titularii" partidelor de simplu, dar a lasat sa se inteleaga ca echipa de dublu, Nestor - Niemeyer, e batuta in cuie. Canadienii vor mai sustine doua antrenamente pana la ora primului schimb de mingi, care se va produce maine, de la ora 11:00. In alta ordine de idei, preturile biletelor pentru intalnirea Romania - Canada (300.000 de lei, echivalentul a aroximativ 7 euro) sunt printre cele mai mici din lume. In acest sfarsit de saptamana se mai disputa alte sapte partide de baraj pentru Grupa Mondiala a Cupei Davis, insa doar spectatorii meciului Paraguay - Cehia vor plati mai putin decat cei romani, intre 1 si 7 euro. Cele mai scumpe bilete au fost puse in vanzare pentru meciul Australia - Maroc (de la Perth), 108 euro. La Portschach, in Austria, acolo unde gazdele vor infrunta Marea Britanie, fanii vor trebui sa achite 70 de euro. Iata si celelalte preturi: Chile - Japonia (intre 15 si 38 de euro), Slovacia - Germania (20 de euro), Rusia - Thailanda (intre 25 si 30 de euro). Altfel, la casele de bilete ale Arenelor BNR interesul spectatorilor romani nu este unul prea ridicat, insa organizatorii se asteapta ca, pana vineri dimineata, cele 2.000 de bilete scoase la vanzare sa fie epuizate.
×
Subiecte în articol: sport