x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pele vrea sa iasa la pensie

Pele vrea sa iasa la pensie

24 Sep 2004   •   00:00

Considerat cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, Edson Arantes do Nascimento, mult mai bine cunoscut drept Pele, vrea sa iasa la pensie.

Fosta legenda a Selecao, care va implini 64 de ani pe 23 octombrie, a solicitat Confederatiei Braziliene de Fotbal (CBF), copii ale contractelor sale cu echipa Santos, unde a activat ca jucator, pentru a le pune la dosarul necesar in acest sens.

DOCUMENTE. Directorul departamentului care se ocupa cu arhivele CBF, Luiz Gustavo, a confirmat faptul ca Pele a cerut ca forul fotbalistic brazilian "sa verifice existenta copiilor, dupa contractele sale cu clubul Santos". Gustavo a precizat ca Pele a semnat primul contract cu gruparea braziliana in 1956 sau 1957.

CONTRIBUABIL. "In Brazilia, el a evoluat doar la acest club si a jucat in strainatate doar din anul 1974. In consecinta, el si-a platit cotizatiile ca jucator profesionist timp de 17 ani, suficient pentru a avea dreptul la pensie", a adaugat oficialul CBF. Pentru a obtine pensia maxima prevazuta de lege, aproximativ 707 euro, fosta stea a fotbalului brazilian va trebui sa demonstreze, in plus, ca si-a platit contributiile la stat alti 18 ani.

LICITATIE

Tricoul purtat de Pele in finala Cupei Mondiale din 1958, castigata de Brazilia cu 5-2 in fata Suediei, a fost vandut la licitatie acum doua zile pentru suma de 105.600 dolari. Tricoul fusese pastrat pana acum la Muzeul din Sao Paulo, iar banii proveniti din vanzare vor fi donati in scopuri caritabile. In 2002, tricoul purtat de brazilian in finala Campionatului Mondial din 1970 a fost vandut pentru o suma mult mai mare, 283.000 de dolari. Pele, autor a 1285 de goluri si ales cel mai bun jucator al tuturor timpurilor, a fost premiat ieri de FIFA pentru contributia adusa sportului, alaturi de o alta fosta glorie a fotbalului mondial, germanul Franz Beckenbauer.

×
Subiecte în articol: sport