x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Peticiţi, dar hotărâţi

Peticiţi, dar hotărâţi

de Mihai Igirosanu    |    30 Iul 2009   •   00:00
Peticiţi, dar hotărâţi
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Trupa lui Cristiano Bergodi caută să depăşească încă din primul meci şi cel de-al doilea adversar în drumul către grupele Europa League. Meciul din Ghencea începe la ora 20:45, va fi transmis în direct de Pro TV şi se va disputa cu casa închisă.



În vederea confruntării din această seară, Bergodi nu va putea conta din nou pe câţiva oameni de bază, accidentaţi sau suspendaţi. Este vorba despre Ghionea, Petre Marin, Toja sau Kapetanos, care se alătură indisponibililor mai vechi, Emeghara sau Ovidiu Petre. Cu toate acestea, antrenorul italian al Stelei a lăsat clar de înţeles că doreşte un scor confortabil. "Din respect pentru Motherwell, nu pot să spun că noi vom obţine accederea în turul următor încă de pe teren propriu. M-am mai gândit însă la acest aspect. Nu va fi uşor, dar deocamdată vrem doar să obţinem un scor cât mai bun", a spus Bergodi. Acesta a dezvăluit şi numele celui care îl va înlocui pe columbianul Juan Carlos Toja la mijlocul terenului. "Andrei Ionescu va juca în locul lui Toja. Nu trebuie să fie presiune mare pe el, pentru că, şi dacă dă un randament mai scăzut, o să mai aibă şanse. Dacă a greşit o dată, nu înseamnă că va sta mereu pe bancă. El împreună cu restul tinerilor pot ajuta echipa prin entuziasm, chiar dacă nu au multă experienţă." Despre adversarul scoţian, Bergodi a spus: "Sunt o echipă tânără, dar şi noi suntem la fel. Vom vedea dacă tinerii noşti sunt mai buni decât ai lor. Ştim stilul lor scoţian şi nu trebuie să ne speriem. Sunt disciplinaţi, care joacă cu mingi lungi. Vom încerca să facem un joc bazat pe viteză, chiar dacă nu avem încă foarte multă continuitate în joc".

Bergodi, atent cu suporterii

Antrenorul Stelei, Cristiano Bergodi, a vorbit şi despre problema fanilor. "Avem nevoie de suporteri şi cred că şi azi vom mai avea o întâlnire cu ei. Când vine o echipă în Ghencea, trebuie să o facă cu frică de atmosfera creată de suporteri. Domnul Becali nu vrea să închidă peluzele, şi asta e foarte bine, iar eu am apreciat gestul lui. Am vorbit deschis şi ne-am dat seama că avem multă nevoie de fani. Dar şi ei trebuie să înţeleagă bine că nu pot duce un război în continuare, trebuie să ne susţină. Dacă vor veni mulţi fani la meci, e foarte bine, pentru că asta ar însemna că într-o lună am creat o unitate între noi şi echipă." Până aseară, Steaua vânduse 20.000 din cele 23.000 de bilete puse în vânzare. Deşi solicitaseră 1.400 de bilete, scoţienii au anunţat că vor fi încurajaţi de doar 500 de suporteri. Securitatea va fi asigurată de 400 de jandarmi.

Scoţienii avertizează

Sosiţi ieri după-amiază, în jurul orei 15:35, pe Aeroportul Aurel Vlaicu, cei de la Motherwell s-au arătat oarecum deranjaţi de declaraţiile patronului Stelei, Gigi Becali, cum că nu are nici o emoţie în privinţa calificării. "Îmi place să cred că noi mereu am dat dovadă de respect şi profesionalism faţă de echipa adversă şi ţara ei. Probabil că afirmaţiile au fost scoase din context şi Steaua are mari aşteptări de la această întâlnire", a spus antrenorul Jim Gannon.

×
Subiecte în articol: sport steaua - motherwell