x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Portugalia invadata

Portugalia invadata

05 Iul 2004   •   00:00

Mii de suporteri greci au plecat in week-end la Lisabona, pentru a urmari pe viu finala Euro 2004, disputata aseara, dupa inchiderea acestei editii.

DELIA GOMOESCU

Grecii au luat cu asalt Portugalia inaintea finalei Euro 2004. Peste 6.000 de suporteri eleni au plecat sambata si duminica din Atena si din Salonic spre Lisabona, pentru a urmari pe viu ultimul act al Campionatului European.

EXOD. Potrivit lui Yannis Evangelou, presedintele Asociatiei operatorilor de turism din Grecia, 40 de chartere au asigurat in week-end transportul fanilor spre capitala lusitana. Cei 6.000 de sustinatori eleni plecati pe ultima suta de metri s-au adaugat celor 10.000 de fani prezenti deja la Lisabona. Federatia Elena de Fotbal a inceput de sambata sa distribuie cele 12.400 de bilete, cate i-au fost alocate pentru finala, insa nu a reusit sa acopere cererea.

PROGRAM SPECIAL. Prefectura din Atena a deschis in mod exceptional, sambata dimineata, ghiseele Serviciului de Pasapoarte pentru ca fanii sa poata sa-si puna la punct documentele necesare plecarii. Presa elena a estimat ca pe parcursul intregului turneu, in Portugalia s-au aflat circa 25.000 de greci.

MERK RASPUNDE ACUZELOR

Presa portugheza a fost nemultumita de faptul ca arbitrul finalei, germanul Markus Merk, este compatriot cu antrenorul Greciei, Otto Rehhagel. Mai mult, lusitanii l-au acuzat pe antrenorul elenilor ca a fost pacientul lui Merk, care este medic stomatolog la Kaiserslautern. "S-a spus ca l-am tratat pe Rehhagel, dar eu am avut pana acum circa 5.000 de pacienti, printre care s-au numarat si portughezi si greci. La Kaiserslautern exista cinci restaurante in care merg regulat: unul este cu specific grec, iar altul, cu specific portughez. Dar nu cred ca aceste lucruri au o prea mare importanta. Oricum cred ca nu este nimic extraordinar in faptul ca un arbitru german cunoaste un antrenor german", a incercat Merk sa-i linisteasca pe lusitani.

CADOU PENTRU SCOLARI

Febra finalei a cuprins in ultimele zile intreaga Portugalie. "Nu m-am simtit niciodata atat de mandru de faptul ca sunt portughez", striga un suporter in timp ce agata un imens steag la ferestrele apartamentului sau din centrul Lisabonei. Sustinatorii lusitani intentionau sa formeze un imens lant uman de-a lungul traseului pe care autocarul selectionatei lui Luiz Felipe Scolari l-a urmat aseara, de la iesirea de pe podul Vasco da Gama pana la stadionul "Da Luz", pe o distanta totala de circa 9 kilometri. De asemenea, premierul Jose Manuel Durao Barroso s-a declarat sustinatorul numarul unu al echipei nationale. El i-a promis lui Scolari ca daca va castiga trofeul ii va face cadou cravata sa norocoasa cu dungi rosii si verzi.

×
Subiecte în articol: sport