x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Prima oara adversari

Prima oara adversari

25 Sep 2004   •   00:00

Antrenorul Stelei, Walter Zenga, a afirmat ca echipa sa nu este mare favorita in meciul de astazi cu Sportul Studentesc, pe care il considera unul dintre derby-urile campionatului nostru.

IONUT PADURARU

Dupa ce miercuri a spus ca il va urmari pe Dan Petrescu si in tribuna ieri tehnicianul italian a mers si mai departe, spunand ca, daca bunul sau prieten va dori sa reintre pe teren ca jucator, va face si el la fel. Cei doi buni prieteni se confrunta pentru prima oara, in calitate de antrenori ai unor echipe diferite.

RETRAGERE. "Daca nu pierdea finala Cupei Romaniei cu Dinamo, Dan Petrescu nu se retragea, pentru ca putea sa evolueze din nou in competitiile europene", a dezvaluit Zenga, glumind apoi pe seama ideilor "bursucului" de a reveni in teren: "Daca intra el, intru si eu." Italianul spune ca, in intalnirea directa, nu conteaza prea mult ca el si Dan Petrescu isi cunosc foarte bine felul de a lucra: "Cred ca gandim la fel fotbalul, diferenta fiind ca el are la dispozitie o echipa tanara, iar eu am mai multi jucatori cu experienta. Iar antrenorii sunt importanti intr-un joc, dar jucatorii fac treaba pe teren."

DERBY. Zenga i-a contrazis pe cei care au spus ca meciul din Regie nu reprezinta un derby al Diviziei A. "De ce este meciul cu Sportul derby? Pai de unde este Sportul, din Kathmandu? Este din Bucuresti. Avem patru derby-uri in Bucuresti, cu Dinamo, Rapid, Sportul si FC National. Stiu ca suporterii spun ca derby este doar impotriva lui Dinamo si Rapid, dar pentru mine toate sunt importante", a spus Zenga. "Punctul-forte al Sportului e echipa. Gigel Bucur si Tibi Balan sunt periculosi, dar nu pot da goluri fara o echipa in spate", e de parere italianul.

SFATURI. Tehnicianul stelist recunoaste ca se sfatuieste inaintea meciurilor cu cei doi prieteni ai sai, Dan Petrescu si Cosmin Olaroiu: "Eu joc mereu dupa ce Dan a jucat cu cineva, iar Olaroiu joaca cu acelasi adversar dupa noi. Suntem prieteni, e normal sa ne sfatuim. Sa vedem care sunt punctele slabe si ce e de facut pentru a contracara punctele tari ale adversarelor."

"HAMU"

Tehnicianul italian a glumit si pe seama declaratiilor lui Hamutovski, conform carora portarul din Belarus va pleca de la Steaua daca nu isi va recapata pana la iarna postul de titular. "Si eu vreau sa spun ca daca nu mi se garanteaza postul de antrenor plec", a spus Zenga, dupa care a redevenit serios: "Nu sunt suparat pe Hamutovski. Am vorbit cu el si i-am explicat ca la mine nu exista rezerve. Fotbalistii trebuie sa fie profesionisti si in afara terenului. Noi avem un lot de 23 de jucatori care trebuie sa se antreneze cat mai bine si din care eu aleg titularii." Zenga si-a amintit apoi ca nu prea a fost pus in aceasta situatie in cariera sa: "Nu am fost rezerva decat doua saptamani, cand jucam in divizia a doua. Dar daca spuneam ceva, ma aruncau pe geam." Din lotul ros-albastrilor pentru meciul cu Sportul nu vor face parte Daniel Balan si Ciocoiu, care au jucat aseara pentru satelitul Steaua II, in Divizia C, cu Dunarea Giurgiu.
×
Subiecte în articol: sport