x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Primire cu hora si sarbe oltenesti

Primire cu hora si sarbe oltenesti

03 Sep 2004   •   00:00

Ieri-dimineata, in jurul orei 11:45, pe Aeroportul International Craiova a aterizat aeronava care a adus in Banie echipa nationala a Romaniei. La fel ca si anul trecut, cand "tricolorii" au intalnit Bosnia, primirea a fost una plina de entuziasm.

MARIO MORCOV - CRAIOVA

Cu aproximativ o ora inainte de aterizarea avionului nationalei, ansamblul folcloric "Maria Tanase" se pregatea intens pentru a-i primi cu sarbe si hore pe fotbalistii "tricolori".

ENTUZIASM. Folcloristele, insotite si coordonate chiar de viceprimarul Gheorghe Nedelescu, i-au intampinat pe jucatorii lui Anghel Iordanescu cu traditionala paine si sare, ceremonie la care presa nu a avut acces. Dupa ce au degustat bucatele oferite de gazde, jucatorii s-au indreptat spre autocar. Asa cum era de asteptat, Adrian Mutu a fost cel mai asaltat de ziaristii si fanii veniti sa intampine echipa nationala. Majoritatea fotbalistilor s-au aratat incantati de entuziasmul cu care au fost primiti, unii dintre ei mimand chiar ca joaca hora alaturi de dansatoarele ansamblului.

ANTRENAMENT. Delegatia "tricolorilor" a fost cazata la Hotelul Bavaria. Spre pranz, Soava a fost vizitat de sotie si fiica, iar Barcauan si Stoican s-au intretinut cu cativa prieteni. Aseara, de la ora 19:30, tricolorii au avut antrenamentul oficial pe stadionul "Ion Oblemenco".

SELECTIONER. Mai volubil ca de obiecei, selectionerul Anghel Iordanescu a explicat motivele alegerii Craiovei: "Aveam datoria morala sa revenim la Craiova. La meciul cu Bosnia, de anul trecut, in unele momente cand jocul nu ne-a mers, am simtit caldura publicului oltean si asta i-a ajutat mult pe jucatorii nostri. Vom reveni la Craiova, la Timisoara, vom juca si in Capitala, deoarece echipa nationala este a tuturor". Referitor la jocul de sambata, Generalul a declarat: "Sper ca lipsa lui Chivu si Radoi sa nu se cunoasca prea mult. Trebuie sa ne descurcam cu ce avem la dispozitie. E dreptul macedonenilor sa fie increzatori, dar noi avem mare nevoie de 6 puncte din meciurile cu Macedonia si Andorra pentru a aborda optimist partida cu Cehia".

ADVERSARII AU SOSIT IN BANIE

Inainte de sosirea nationalei Romaniei, pe aeroportul din Craiova au aterizat la bordul unui charter si cele doua reprezentativele ale Macedoniei. La iesirea din vama, jucatorii macedoneni au trecut aproape neobservati, doar vedeta acestora Goran Pandev si antrenorul principal, Dragan Kanatlarovski, fiind intervievati de presa romana. Jucatorul lui Lazio Pandev a declarat: "Ca si noi, aproape toti jucatorii romani evolueaza in strainatate. Noi pornim cu sansa a patra in grupa, Romania fiind alaturi de Cehia si Olanda printre favorite. Dar am venit aici sa jucam, mai ales ca, din cate stim, Romania are unele probleme in aparare". Pe aceeasi lungime de unda cu atacantul a fost si tehnicianul oaspetilor: "Romania este o echipa foarte, foarte buna. Va fi un meci greu, avem sanse mici in Romania, dar le jucam. Cel mai periculos jucator al Romaniei ramane Mutu, chiar daca nu joaca la Chelsea".

"SENIORI"

Desi rezervati in declaratii, jucatorii echipei nationale s-au aratat increzatori. Bogdan Lobont a spus: "Nu cunosc nici un jucator al macedonenilor, stiu doar ca unul dintre ei joaca la Lazio Roma". Intrebat daca se teme de o eventuala reactie ostila a fanilor olteni din cauza transferului la Dinamo si a legaturilor cu Gigi Netoiu, Cosmin Barcauan (suspendat din cauza cartonasului rosu primit cu Finlanda) a fost relaxat: "Imi pare rau ca nu pot juca impotriva Macedoniei. Nu m-as fi temut de reactia suporterilor olteni, pentru ca am trait clipe frumoase la Universitatea. Iar daca m-ar fi injurat as fi rezistat la tavaleala".

TINERET

Dupa victoria cu 1-0 in fata Finlandei, echipa nationala de tineret a Romaniei intalneste astazi Macedonia, de la ora 17:30, intr-o partida gazduita de stadionul "Parc" din Caracal (13.000 de locuri).

Disputa reprezentativelor Under 21 va putea fi urmarita in direct pe TVR 2, aceasta fiind prima transmisie televizata a unui meci din istoria gruparii oltene.

Selectionerul Nicolae Manea nu are probleme in alcatuirea formulei de start, dar avertizeaza ca Macedonia nu e un adversar usor: "E o echipa puternica. Ne-am intalnit cu ei la un turneu si ne-au batut cu 4-0".

INCA UN ROMAN IN FINLANDA

Campionatul finlandez de fotbal pare sa aiba din ce in ce mai multa cautare in randul jucatorilor romani. Dupa Vasile Marchis, care evolueaza de multi ani in "Tara celor 1.000 de lacuri", jucator al echipei FC Jazz Porri, zilele acestea a ajuns in Finlanda si Ciprian Brighiu.

Fost jucator la Politehnica Iasi, unde a fost pregatit chiar de Vasile Simionas, sau CFR Pascani, longilinul atacant in varsta de 24 de ani a fost achizitionat la inceputul acestei saptamani de formatia prim-divizionara Tornio Palloseura-47. Situat in nordul Finlandei, oraselul Tornio are o populatie de pana in 20.000 de locuitori, iar clubul a inceput campionatul cu un buget declarat de 653.000 de euro.

In pofida posibilitatilor financiare reduse, TP-47 are in lot 5 "stranieri". Trei dintre acestia provin din fostul bloc sovietic, Bulgakov (Rusia), Fomichev (Kazahstan) si Mirosnicenko (Ucraina). De asemenea, managerul Kari Vaalto mai are la dispozitie trei rusi naturalizati. Romanul Brighiu trebuia sa debuteze aseara la noua sa echipa, intr-un meci de campionat sustinut pe teren propriu. (Mihai Igirosanu)
×
Subiecte în articol: sport