x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Nadal, „distrus mental" după un nou eșec din cauza unei accidentări la Australian Open

Nadal, „distrus mental" după un nou eșec din cauza unei accidentări la Australian Open

de Redacția Jurnalul    |    18 Ian 2023   •   23:00
Nadal, „distrus mental" după un nou eșec din cauza unei accidentări la Australian Open
Sursa foto: Hepta

Rafael Nadal a declarat că va reveni în circuit după ce va avea un diagnostic ferm pentru problema la șold care i-a întrerupt turneul Australian Open, recunoscând în același timp că gravitatea tot mai mare a accidentărilor îi afectează foarte mult.

Apărarea titlului lui Nadal s-a încheiat cu un eșec miercuri, când a fost învins de Mackenzie McDonald în turul al doilea al turneului de Grand Slam Australian Open, cu 6-4, 6-4, 7-5, în urma unei accidentări, acesta fiind cel mai recent capitol dintr-un lung istoric de probleme de sănătate la Melbourne Park.

De 22 de ori campion de Grand Slam, Nadal a sosit la antipozi insufcient pregătit, după ce în 2022 a suferit de leziuni la coaste, abdomen și picior care l-au ținut departe de teren o mare parte din sezon după Wimbledonul anul trecut.

El a pierdut ambele meciuri disputate la United Cup pentru Spania în perioada premergătoare și a trecut cu greu de primul tur împotriva lui Jack Draper, când tânărul britanic a suferit de crampe.

Deși Nadal a câștigat doar două meciuri de la US Open din septembrie, jucătorul de 36 de ani a găsit aspecte pozitive în aventura sa din Australia.

"Adică, sper că nu este nimic prea grav. Până la urmă au fost trei săptămâni pozitive în ceea ce privește antrenamentele", a declarat el reporterilor, la conferința de presă de după meci.

"Așa că sper din tot sufletul ca accidentarea să nu mă scoată de pe teren pentru o perioadă lungă de timp, pentru că atunci este greu să fac din nou toată recuperarea.

"Nu este vorba doar de recuperare. Este vorba de toată cantitatea de muncă pe care trebuie să o pui laolaltă pentru a reveni la un nivel decent."

Cu Nadal eliminat, marele său rival Novak Djokovic poate acum egala cele 22 de titluri de Grand Slam ale spaniolului cu un al 10-lea titlu la Melbourne Park.

"Până la urmă, nu mă pot plânge deloc de viața mea", a spus Nadal.

"Deci, doar în ceea ce privește sportul și în ceea ce privește accidentările și momentele dificile, vreau să spun, asta e altceva.

"Doar că nu pot spune că nu sunt distrus mental în acest moment, pentru că aș minți".

Nadal s-a temut mult timp că accidentările îi vor curma cariera, dar a găsit întotdeauna o cale de întoarcere din momentele de cumpănă pentru a obține mai multe succese.

El nu a lăsat pe nimeni să se îndoiască de faptul că încă mai are putere și motivație pentru o nouă revenire.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rafael nadal revenire