x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Reglementari - Fara gol de aur sau de argint

Reglementari - Fara gol de aur sau de argint

02 Iul 2004   •   00:00

Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) a anuntat noile reglementari pentru meciurile disputate sub egida sa incepand cu 1 iulie 2004.

PRELUNGIRI. Una dintre cele mai importante noi reglementari este legata de stabilirea castigatoarei unui meci. International Board a decis ca, pe viitor, reprizele de prelungire sa se dispute pana la final, urmate, daca scorul ramane egal, de loviturile de departajare de la 11 metri, asa ca, incepand de la 1 iulie, nu se va mai aplica regula golului de aur sau a celui de argint.

GAZON. FIFA a recunoscut gazonul artificial ca suprafata oficiala de joc. O alta reglementare care intra in vigoare de la 1 iulie se refera la faptul ca in timpul unui meci amical numarul de schimbari permise va fi de sase. De asemenea, jucatorii care isi scot tricoul dupa inscrierea unui gol vor fi sanctionati pentru comportament antisportiv. Competitiile aflate in desfasurare in aceasta perioada, printre care si Euro 2004, nu sunt afectate de aceste reglementari. (Ionut Paduraru)

×
Subiecte în articol: sport