x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Revansa lusitana sau bomba elena

Revansa lusitana sau bomba elena

03 Iul 2004   •   00:00

Pe 12 iunie, stadionul "Dragao" din Porto gazduia meciul de deschidere al turneului final, Portugalia - Grecia. Elenii produceau marea "bomba", invingand cu 2-1. Maine, de la ora 21:45, cele doua reprezentative vor juca la Lisabona, pe "Da Luz", pentru titlul european.

MIHAI IGIROSANU

Portugalia si Grecia au scris istorie la Euro 2004, calificandu-se pentru prima oara in ultimul act al unui turneu final. Confruntarea de pe stadionul "Luminii" reprezinta si turnirul mult asteptat al celor mai importanti strategi ai acestei competitii, Felipe Scolari si Otto Rehhagel.

RELAXARE. Grecii sunt relaxati. Nici nu pot fi altfel. Formeaza o echipa care mai jucase doar un turneu final (CM 1994), unde pierduse toate cele trei partide din grupa. Incepand cu selectionerul Rehhagel, elenii nu se tem de finala: "Suntem outsideri, dar trebuie sa se tina cont ca nu avem nimic de pierdut. In fotbal orice este posibil. Noi suntem castigatorii acestui turneu final!", a afirmat antrenorul german al grecilor.

CONTROVERSE. Dupa euforia declansata de victoria in fata Olandei, din semifinale, atmosfera din jurul echipei portugheze a devenit una extrem de tensionata. Calificarea grecilor in finala i-a indemnat pe fani si ziaristi sa considere cucerirea titlului drept o adevarata obligatie pentru trupa lui Scolari. De asemenea, cotidianele de sport, O’Jogo si A Bola insista pentru titularizarea lui Nuño Gomes, in vreme ce selectionerul Scolari este decis sa utilizeze aceeasi formula de start din partida cu Olanda. Adica sa inceapa cu golgeterul traditional Pedro Pauleta, marea dezamagire de pana acum a "11-lui" lusitan.

Merk e prieten vechi cu Otto Rehhagel

Finala de pe "Da Luz" i-a fost incredintata de catre Comisia de Arbitri a UEFA germanului Markus Merk. Portughezii se tem ca "fluierasul" neamt si-ar putea sprijini conationalul de pe banca tehnica a Greciei, Otto Rehhagel. Totusi, selectionerul elenilor a tinut sa spulbere scepticismul gazdelor turneului final: "Ma bucur ca Markus Merk va arbitra finala pentru ca este un bun profesionist. Il cunosc de cand aveam 15 ani, dar intotdeauna a fost foarte sever cu mine. O data m-a trimis si in tribuna".
×
Subiecte în articol: sport