x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Revenire de nota 10

Revenire de nota 10

de Vlad Ionescu    |    26 Mar 2010   •   00:00
Revenire de nota 10
Sursa foto: /Reuters

După 77 de zile de la grava accidentare la cap suferită într-un meci cu Chievo, fundaşul Cristian Chivu s-a întors miercuri seară pe terenul de fotbal, iar Inter Milano a învins cu 3-0 pe Livorno, în etapa a 30-a din Serie A.



Căpitanul naţionalei României, care a purtat o cască de protecţie, a avut o evoluţie foarte bună în flancul stâng al apărării, iar în minutul 77, când a fost înlocuit, a fost aplaudat la scenă deschisă de întregul stadion. Inter s-a detaşat în fruntea clasamentului, având 4 puncte avans faţă de urmăritoarele sale, Roma (2-0 la Bologna) şi Milan (0-1 la Parma). "Nu mi-a fost teamă, dar am fost emoţionat.

Ultima dată când am simţit aceste emoţii a fost la Euro 2000, atunci când am debutat la naţionala României. Totul a decurs bine, colegii mi-au fost alături, m-au ajutat şi în teren, şi în afara lui. Vreau să le mulţumesc tuturor. Sunt fericit că am revenit şi că am reuşit să câştigăm. Era important să învingem, deoarece am avut o serie de rezultate negative în ultimele meciuri. Trebuia să luăm cele trei puncte şi să ne menţinem în fruntea clasamentului", a declarat Cristi Chivu, care a fost anunţat de antrenorul Jose Mourinho că va fi titular chiar în ziua partidei.

ELOGIAT DE PRESĂ
Presa din Italia a lăudat revenirea lui Chivu, site-ul goal.com acordându-i chiar nota maximă, 10, pentru evoluţia din meciul cu Livorno. "A purtat cască, dar a reuşit să zâmbească. A revenit în aplauzele publicului, iar la schimbare tot stadionul l-a ovaţionat în picioare. Românul a mulţumit prin aplauze şi a lăcrimat la ieşirea de pe teren.

Dar cel mai important lucru a fost să-l vedem din nou jucând", a notat goal.com. "A fost surpriza serii. O revenire perfectă", a remarcat calciomercato.it, în timp ce sportmediaset.it a scris: "Lucrul pozitiv al serii a fost revenirea lui Chivu. Românul a purtat o cască de protecţie şi şi-a făcut treaba în defensivă".

×
Subiecte în articol: sport