x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Roger Federer şi Serena Williams nu vor fi prezenți la turneul de la Wimbledon

Roger Federer şi Serena Williams nu vor fi prezenți la turneul de la Wimbledon

04 Iun 2022   •   18:40
Roger Federer şi Serena Williams nu vor fi prezenți la turneul de la Wimbledon

Roger Federer, la masculin, şi americanca Serena Williams, la feminin, nu vor participa la ediţia din acest an a turneului de tenis de la Wimbledon, cei doi nefigurând pe lista jucătorilor înscrişi pentru competiţia de Mare Şlem pe iarbă, programată între 27 iunie şi 10 iulie la Londra.

Federer (40 ani) nu a disputat niciun meci în 2022, după ce a fost supus unei noi intervenţii la genunchi la finele anului trecut. Elveţianul, care ocupă în prezent locul 47 mondial, şi-ar putea face revenirea în circuit abia în toamnă.

Cea mai mică dintre surorile Williams, în vârstă de 40 ani, nu a mai jucat de la eliminarea sa în primul tur la Wimbledon, în 2021. Jucătoarea americană a căzut de atunci pe locul 276 în clasamentul WTA.

Printre ceilalţi absenţi de marcă de la ediţia din acest an a turneului de la Wimbledon se numără ruşii Daniil Medvedev (numărul 2 mondial) şi Andrei Rublev (nr.7), alături de belarusele Arina Sabalenka (nr.7) şi Victoria Azarenka (nr.15), motivul reprezentându-l interdicţia de participare impusă de britanici jucătorilor din Rusia şi Belarus, după invazia din Ucraina.

Pe lista dată publicităţii de organizatori figurează, la simplu feminin, româncele Simona Halep, campioană la Wimbledon în 2019, Sorana Cîrstea, Elena-Gabriela Ruse, Irina-Camelia Begu, Irina Bara şi Mihaela Buzărnescu, în timp ce Alexandra Cadanţu-Ignatik şi Gabriela Lee au fost incluse pe lista rezervelor.

×