x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Roma a avut noroc

Roma a avut noroc

23 Sep 2004   •   00:00

Echipa lui Cristi Chivu a pierdut meciul cu Dinamo Kiev la masa verde si va juca fara spectatori urmatoarele doua partide de Liga Campionilor programate pe "Olimpico". Constienti de faptul ca au scapat ieftin, romanii au anuntat ca nu vor face apel.

DELIA GOMOESCU

Italienii de la AS Roma au scapat usor dupa incidentele de saptamana trecuta, in care arbitrul suedez Anders Frisk a fost ranit la cap de un obiect aruncat din tribuna. Desi se vorbea chiar de excluderea temporara din cupele europene, gruparea romana s-a ales cu sanctiuni mult mai blande.

PEDEAPSA.Comisia de Disciplina a UEFA a decis ca Roma sa piarda meciul cu Dinamo Kiev, 0-3 la masa verde, si sa joace cu portile inchise urmatoarele doua meciuri de Liga Campionilor programate pe "Olimpico". Conducerea clubului roman a anuntat ca nu va face apel la hotararea forului european. Astfel, echipa lui Cristi Chivu nu va putea beneficia de sprijinul propriilor suporteri in partidele de acasa cu Bayer Leverkusen (3 noiembrie) si Real Madrid (8 decembrie). In plus, clubul pierde si aproape doua milioane de euro, bani pe care i-ar fi incasat din vanzarea biletelor. Suporterii Romei vor avea ocazia sa-si vada favoritii intr-un meci de Liga Campionilor abia in optimile competitiei, bineinteles daca formatia antrenata de Rudi Voller se va califica.

CE S-A INTAMPLAT. Nu a scapat nesanctionat nici francezul Philippe Mexes, cel de la care a pornit tot scandalul. Fundasul Romei a primit doua etape de suspendare pentru "comportament nesportiv". La finalul primei reprize a meciului Roma - Dinamo Kiev, la scorul de 1-0 pentru ucraineni, Mexes l-a agresat pe un jucator advers. Francezul a fost eliminat de arbitrul Anders Frisk, fapt ce a provocat nemultumirea suporterilor romani, care au inceput sa arunce in teren cu diverse obiecte. O moneda l-a nimerit din plin pe centralul suedez care, plin de sange, nu a mai putut continua partida. Astfel, dupa ce s-a consultat cu observatorul de joc, presedintele FRF, Mircea Sandu, Frisk a decis sa suspende meciul.

×
Subiecte în articol: sport