x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport România - Serbia: O singură necunoscută

România - Serbia: O singură necunoscută

de Mihai Igirosanu    |    27 Mar 2009   •   00:00
România - Serbia: O singură necunoscută
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

Cu o zi înaintea meciului cu Serbia, decisiv pentru calificarea la CM din 2010, Victor Piţurcă a creionat în mare măsură formula primului unsprezece care va fi folosit împotriva plavilor.



Astfel, selecţionerul a stabilit deja zece dintre titulari. Apărarea din faţa lui Lobonţ va fi compusă din Contra, Tamaş, Rădoi şi Raţ, în timp ce în linia mediană vor apărea trei jucători cu caracter preponderent defensiv: Codrea în dreapta, Ovidiu Petre în centru şi Cociş în stânga. De asemenea, Piţurcă va juca în atac cu Marica avansat şi cu Mutu pe partea stângă, singura incertitudine fiind cine va juca în dreapta. În această săptămână, acesta a fost postul pe care selecţionerul a încercat cele mai multe variante: recent naturalizatul Max Nicu, Gigel Bucur şi cel mai în formă atacat din Liga 1, Florin Costea. O variantă finală de echipă ar urma să fie dezvăluită în această dimineaţă, când, de la ora 11:00, jucătorii lui Victor Piţurcă vor face antrenamentul oficial pe Stadionul Farul. Tot azi, de la ora 13:00, va avea loc o conferinţă de presă.

IORDĂNESCU: "SUNTEM FAVORIŢI!"

Fostul selecţioner Anghel Iordănescu este optimist înaintea meciului de mâine. "Plecăm ca favoriţi, aşa cum cred că pornim în meciurile de pe teren propriu cu orice echipă în afară de Argentina sau de Brazilia. Naţionala noastră are maturitatea unui Campionat European, şi asta va conta foarte mult. Sârbii au o echipă bună, dar nu la fel de experimentată. Absenţa lui Chivu se simte foarte mult, dar cred că mai importantă ar fi fost absenţa lui Mutu, pentru că el poate decide un meci", a spus Iordănescu. "Cred că Max Nicu este un câştig pentru naţională, dar mi-ar fi greu să accept că se poate adapta atât de repede cerinţelor selecţionerului, cu atât mai mult că meciul este unul foarte important. Unde mai pui că Nicu nu este un Hagi. Dacă era un Hagi puteam risca să îl folosim", a mai declarat fostul selecţioner la GSP TV.

PREŞEDINŢII, LA MECI
Preşedintele sârb Boris Tadici, care se va afla începând de azi într-o vizită oficială în ţara noastră, va asista la meciul de la Constanţa. În cadrul vizitei, Tadici va avea întrevederi cu mai multe oficialităţi ale statului român, va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir şi va participa la inaugurarea unei expoziţii de pictură sârbă la Muzeul Naţional de Artă. Mâine, înainte de meci, Tadici va depune o coroană de flori la Medgidia, unde se află Monumentul eroilor sârbi. La partidă şi-a anunţat prezenţa şi preşedintele României, Traian Băsescu.

Măsuri de securitate

La partida de sâmbătă seară, măsurile de securitate vor fi severe, aproximativ 700 de jandarmi şi agenţi de ordine urmând a asigura ordinea în interiorul şi în afara Stadionului "Farul". Şi-au anunţat prezenţa în jur de 1.500 de fani sârbi, meciul este considerat unul de risc ridicat, suporterii oaspeţi fiind atent monitorizaţi şi însoţiţi permanent de trupe ale Jandarmeriei din momentul sosirii la Constanţa. "Dispozitivul va fi format din 500 de jandarmi, care vor patrula în afara arenei, în timp ce pe stadion se vor afla 200 de agenţi ai firmelor de pază şi protecţie. Spectatorii vor fi supuşi unui control corporal la porţile de acces, pentru a se evita introducerea de corpuri contondente sau materiale pirotehnice", a spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Sorin Musteţea. Acesta a mai adăugat că deja au fost identificaţi doi bişniţari care comercializau bilete la suprapreţ în jurul stadionului, ambii fiind amendaţi cu câte 1.000 de lei.

Bölöni, tentat să revină la cârma tricolorilor

Antrenorul formaţiei begiene Standard Liege, Ladislau Bölöni, care va fi prezent sâmbătă în tribunele Stadionului Farul, a admis faptul că este interesat să revină în funcţia de selecţioner al reprezentativei României, dar cu amendamentul că va fi unul dintre susţinătorii lui Piţurcă la meciul cu sârbii. "La meciul cu Serbia nu voi veni neapărat pentru că mă gândesc la o revenire la echipa naţională, ci pentru a-l susţine pe Piţurcă, o să-i ţin pumnii strânşi. Are o misiune extrem de dificilă, mai ales că-i vor lipsi jucători importanţi. Nu-mi plac speculaţiile care se fac, «dacă..., dacă...», dar, desigur, dacă Victor Piţurcă va decide să nu mai continue, atunci mă voi gândi şi eu la acest post, deoarece sună tentant", a declarat Bölöni la GSP TV. Bölöni a mai pregătit echipa naţională timp de aproape un an, în perioada august 2000-iunie 2001, el renunţând la contractul pe care îl avea cu FRF pentru a prelua conducerea tehnică a grupării portugheze Sporting Lisabona.  

"Naţionala noastră are maturitatea unui Campionat European şi asta va conta foarte mult. Sârbii au o echipă bună, dar nu la fel de experimentată"
Anghel Iordănescu fost selecţioner

×
Subiecte în articol: sport