x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Romanii campioni

Romanii campioni

de Delia Gomoescu    |    14 Iun 2005   •   00:00
Romanii campioni

Mircea Lucescu si jucatorii romani de la Sahtior - Flavius Stoican, Cosmin Barcauan, Razvan Rat si Ciprian Marica - au adus la Donetk al doilea titlu din istoria clubului.

Sahtior, cu Barcauan si Rat titulari, a invins cu 3-1 pe Cernomoret Odessa, in deplasare, in penultima etapa de campionat. Astfel, "minerii" au totalizat 77 de puncte si nu mai pot fi depasiti de principala lor contracandidata, Dinamo Kiev, care are cu patru puncte mai putin.

SIGURANTA. Mircea Lucescu spune ca a fost tot timpul convins ca echipa sa nu are cum sa-si rateze obiectivul. Nici nu e de mirare, avand in vedere ca Sahtior s-a instalat pe prima pozitie inca din etapa a treia. "Am fost mereu increzatori ca vom castiga campionatul. Rezultatul din partida cu Cernomoret ne-a adus titlul, dar fiecare meci a fost important, incepand cu victoria pe care am obtinut-o in prima etapa, cu Dinamo Kiev.", a precizat tehnicianul roman. Dupa meci, jucatorii au sarbatorit victoria impreuna cu membrii conducerii, in frunte cu patronul Rinat Ahmetov.

FARA MIZA. In ultima runda, Sahtior va juca pe teren propriu cu marea sa rivala, dar rezultatul va conta doar pentru orgoliul celor doua echipe. Duminica seara, Dinamo a invins cu 3-0 pe Zakarpattia, Florin Cernat deschizand scorul in minutul 23. Sahtior va evolua in turul trei preliminar al Ligii Campionilor, in timp ce vicecampioana Dinamo Kiev va intra in competitie in turul doi preliminar.

LUCESCU, INVINGATOR PESTE TOT
Ucraina este a treia tara in care Mircea Lucescu devine campion. Pana acum, antrenorul roman castigase titlul in Divizia A, cu Dinamo si cu Rapid, apoi in Turcia, cu Galatasaray si cu Besiktas. In acest sezon, Lucescu a ratat totusi unul dintre obiective, Cupa Ucrainei, Sahtior fiind invinsa in finala de Dinamo Kiev. Antrenorul roman a construit o adevarata "legiune romana" la Donetk. La inceputul stagiunii, el avea sub comanda nu mai putin de cinci conationali: Ciprian Marica, Razvan Rat, Cosmin Barcauan, Flavius Stoican si Daniel Florea. Ultimul a fost insa imprumutat la inceputul anului la Metalurg Zaporoje.
×
Subiecte în articol: sport