x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ros-albastrii vor avea antrenor de luni

Ros-albastrii vor avea antrenor de luni

de Mihai Igirosanu    |    22 Iun 2005   •   00:00
Ros-albastrii vor avea antrenor de luni

Plecat luni seara la Atena, pentru a-si lua ramas-bun de la familie si a discuta cu avocatii sai, ucraineanul Oleg Protasov a dezvaluit ca va reveni duminica seara in Romania pentru a deveni antrenorul Stelei.

Conform intelegerii dintre Protasov si conducerea Stelei, antrenorul va semna luni dimineata contractul pe doi ani cu noua campioana a Romaniei, va sustine o conferinta de presa, urmand ca dupa-amiaza sa conduca si primul antrenament al ros-albastrilor.

CONTRACT. Desi patronul Gigi Becali a evitat sa mai ofere detalii despre contractul cu Steaua, Oleg Protasov va primi salariul in euro, iar suma exacta este de 270.000. In mod normal, Becali plateste contractele jucatorilor in dolari, moneda care a fost folosita in Ghencea si pentru remunerarea fostul antrenor Walter Zenga. Sfatuit de avocatii sai, Protasov a solicitat sa-si primeasca drepturile in moneda internationala. De asemenea, Becali i-a propus fostului numar 10 al defunctei celebre nationale a URSS sa fie de acord cu un gentleman-agreement, asa cum se intelesese si cu Zenga. Ucraineanul a refuzat, cerand intocmirea unui contract ferm, devenind primul antrenor al Stelei patronate de Gigi Becali care detine un contract in toata regula.

REFUZ. Desi fusese propus pentru a-i deveni translator si antrenor secund lui Oleg Protasov, Aurica Ticleanu a declinat propunerea Stelei, preferand sa dea curs unei propuneri mai valoroase din partea unei echipe arabe. Totusi, din cate se pare, tehnicianul va intermedia achizitionarea de catre ros-albastri a doi tineri jucatori, care evolueaza in echipa olimpica a Marocului. Este vorba despre un portar si un atacant, ultimul fiind vizat si anul trecut de conducerea gruparii din Ghencea. Pe lista posibilelor achizitii se mai regaseste si mijlocasul Florin Cernat, de la Dinamo Kiev, finul presedintelui executiv al Stelei, Mihai Stoica.

CAP DE SERIE IN LIGA
Conform UEFA, Steaua se va afla printre capii de serie la tragerea la sorti a meciurilor din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, care va avea loc vineri, la Nyon. Cele mai grele adversare ale campioanei Romaniei ar putea fi Liverpool, Hajduk Split (Croatia), FC Thun (Elvetia) sau Malmo FF (Suedia), iar printre cele mai accesibile se numara echipe ca Artmedia Bratislava (Slovacia), Anorthosis Famagusta (Cipru), NK Gorica (Slovenia), Dinamo Tblisi (Georgia), FC Haka (Finlanda), Hafnarfjordur (Islanda), Shelbourne (Irlanda), NK Zrinjski (Bosnia), Skonto Riga (Letonia), Serif Tiraspol (Moldova) si FBK Kaunas (Lituania), favorite sa treaca de sita primului tur preliminar. Anul trecut, Dinamo a fost si ea cap de serie, infruntand si eliminand un adversar mai usor, pe slovacii de la Zilina

ATAC LA FRF
Gigi Becali, a declarat ca fundasul si capitanul echipei, Mirel Radoi, nu poate fi suspendat de Comisia de Disciplina a FRF pentru ca ar fi parasit cantonamentul echipei nationale fara aprobare, inaintea partidei cu Olanda, din preliminariile CM-2006. "Nu au cum sa-l suspende. Am trimis avocati, avem toate actele. Nu pot sa se mai creada stapani cei de la FRF. Nu mai merge asa".

×
Subiecte în articol: sport