x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rugby - Un test de maturitate

Rugby - Un test de maturitate

de Vicentiu Neagoe    |    10 Noi 2006   •   00:00
Rugby - Un test de maturitate

Nationala de rugby a Romaniei va intalni maine intr-o partida test, la Edinburgh, pe "Murrayfield Stadium", puternica reprezentativa a Scotiei. Meciul va incepe la ora 16:30, fiind transmis de postul Sport 1.

Partida de maine va fi cea de-a 11-a intalnire dintre cele doua reprezentative. Pana in acest moment, palmaresul este favorabil "ciulinilor", scotienii castigand opt partide. Echipa noastra a reusit sa invinga de doua ori, 28-22 in 1984 si 18-12 in 1991. Ultima disputa romano-scotiana a fost in 2005, cand am condus cu 10-0 pe Stadionul Dinamo, dar am fost invinsi cu 19-39.

LAUDE. Capitanul scotienilor, Jason White, a declarat ca romanii trebuie respectati chiar si cu riscul de a pierde si acest meci de pregatire. "In ierarhia mondiala suntem clasati mai sus decat Romania, iar daca vom juca la potential maxim acest meci, nu avem cum sa nu ne impunem. Dar le-am spus si colegilor mei, trebuie sa-i respectam mult pe romani, deoarece sunt o echipa foarte buna, care nu va ceda usor aici", a spus White. Acesta considera ca echipa sa este intr-o vizibila crestere de forma fata de anul trecut si ca increderea in propriile forte este vitala in orice joc. "Va fi un meci dificil, dar trebuie sa-l privim ca pe o sansa de a le arata suporterilor nostri ca stim sa jucam ofensiv si ca o facem chiar bine. Fata de anul trecut am crescut mult si asta se datoreaza in mare parte faptului ca am inteles ce vrea antrenorul de la noi. Cu mai multa incredere in noi putem castiga orice meci", a concluzionat capitanul "ciulinilor".

ROMANIA. Echipa noastra a efectuat un stagiu de pregatire in Franta. Pe langa obisnuitele antrenamente, elevii lui Daniel Santamas au avut si cateva sedinte video, in care au urmarit ultimele partide test ale scotienilor. Managerul sportiv Robert Antonin a spus ca isi pune mari sperante in aceasta partida. "La sedintele de pregatire din Hexagon s-a insistat pe aparare, pentru ca, daca se rezista acolo si se recupereaza baloane, pot fi declansate atacurile care sa aduca puncte in fata Scotiei. Echipa noastra a ajuns la maturitate si e constienta ca un rezultat bun pe «Murrayfield» este un balon de oxigen pentru partidele de anul viitor de la Campionatul Mondial", a spus managerul francez.

LOT FORMAT NUMAI DIN ROMANI SI "FRANCEZI"
Cei 22 de jucatori din lotul "stejarilor" evolueaza numai la echipe din Romania si Franta. Astfel, Robert Antonin si Daniel Santamas au selectionat urmatorii jucatori: Florin Vlaicu (Steaua) - Gabriel Brezoianu (Metro Racing), Catalin Dascalu (Steaua), Romeo Gontineac (Aurillac), Ioan Teodorescu (Contor Zenner Arad) - Ionut Dimofte (Contor Zenner Arad), Valentin Calafeteanu (Dinamo) - Cosmin Ratiu (Dinamo), Ovidiu Tonita (Perpignan), Florin Corodeanu (Grenoble) - Cristian Petre (Brive), Sorin Socol (Agen - capitan) - Bogdan Balan (Montauban), Marius Tincu (Perpignan), Petru Balan (Biarritz), Razvan Mavrodin (Pau), Ion Paulica (Steaua), Cezar Popescu (Agen), Valentin Ursache (Contor Zenner Arad), Alexandru Lupu (Steaua), Ionut Tofan (Limoges), Csaba Gal (U Cluj).

×
Subiecte în articol: sport