x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondiala 2018: Selectionerul Franţei explica egalul cu Danemarca

Cupa Mondiala 2018: Selectionerul Franţei explica egalul cu Danemarca

27 Iun 2018   •   10:44
Cupa Mondiala 2018: Selectionerul Franţei explica egalul cu Danemarca

Echipa Franţei a vrut să evite "să-şi asume riscuri inutile" contra unei selecţionate a Danemarcei foarte defensive, a precizat selecţionerul Didier Deschamps pentru a explica rezultatul de 0-0 de marţi, de la Cupa Mondială de fotbal 2018, precizând în acelaşi timp că "obiectivul a fost atins" (primul loc în grupă).

 

"Obiectivul a fost atins, da, şi era cel mai important lucru să ne asigurăm primul loc. Nu a fost un anti-meci, pentru că danezii se mulţumeau cu acest nul care le asigura calificarea. Într-un meci în care ei s-au apărat foarte bine, noi am avut şapte ocazii, dar nu am găsit breşa. Nu puteam să ne asumăm riscuri inutile din moment ce ei voiau acest rezultat", a precizat Deschamps.

"Este complicat pentru toată lumea, întrucât toate echipele s-au pregătit fizic foarte bine şi este una dintre caracteristicile acestei Cupe Mondiale. Acum începe o a doua competiţie, unde eliminarea este directă. Am obţinut ce am vrut, dar acum începe ascensiunea pe munte. Dar suntem aici, cu multă modestie şi ambiţie pentru a trece în etapa următoare", a adăugat selecţionerul echipei Franţei.

Echipele Danemarcei şi Franţei au terminat la egalitate, 0-0, marţi, la Moscova, pe stadionul Lujniki, în Grupa C a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, iar ambele echipe s-au calificat în optimile de finală după primul meci fără goluri al turneului.

După 36 de partide în care s-a marcat, meciul de la Moscova a fost primul cu un scor ''alb'', niciuna dintre echipe nedorind să rişte. Ambele s-au calificat mai departe neînvinse, iar în optimi Danemarca va primi replica echipei Croaţiei, iar Franţa va înfrunta Argentina. AGERPRES

×