x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Să joace ca disperaţii"

"Să joace ca disperaţii"

de Mihai Igirosanu    |    24 Mar 2009   •   00:00
"Să joace ca disperaţii"
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact images

Jucătorii convocaţi pentru "dubla" cu Serbia şi Austria s-au reunit ieri la Casa Fotbalului. Naţionala a ajuns tot ieri la Hotelul Rex din Mamaia, iar astăzi, de la ora 18:30, selecţionerul Piţurcă va conduce primul antrenament pe Stadionul Farul din Constanţa.



Cu mai puţin de o săptămână înaintea confruntării cu trupa lui Radomir Antici, selecţionerul Victor Piţurcă a avut şi un prim mesaj pentru jucători. "Urmează două meciuri foarte importante şi probabil decisive pentru calificare. S-a tot vorbit şi s-au făcut calcule în ultimul timp, dar sper ca echipa României să treacă cu bine peste aceste două jocuri. Cel mai important meci este cel cu Serbia. Sunt conştient că sunt două meciuri, dar şansele de a învinge sunt normale. Cred în echipa României şi am speranţa că vom învinge. Toate cele şase puncte puse în joc sunt importante, dar mai importante sunt primele. Sper ca atunci când intră în teren, să fie disperaţi, să joace agresiv, în sensul bun al cuvântului. Vom încerca să-i punem sub presiune de la început şi să ne şi iasă. Cu Franţa ne-a ieşit foarte bine", a spus selecţionerul.

NICU, IMPRESIE PLĂCUTĂ
La prima apariţie în faţa presei, mijlocaşul Herthei Berlin, Maximilian Johannes Nicu, pe numele său complet, a lăsat impresia unui tip deschis şi relaxat. El a răspuns cu mult calm, în limba română, la toate întrebările jurnaliştilor, pozând chiar şi cu paşaportul românesc atunci când a fost solicitat de fotoreporteri. "Colegii au fost foarte amabili. Nicoliţă şi Tamaş au glumit cu mine şi mi-a fost mai uşor aşa. E o onoare pentru mine să fiu la echipa naţională. Încă nu simt presiune asupra mea şi sper să nu fie. E un meci foarte important, poate decisiv, foarte greu, dar sper să ne ajute Dumnezeu şi să câştigăm. Nu o să fiu dezamăgit dacă nu voi juca. Sper să joc doar dacă voi merita. Şi dacă voi mai avea probleme la gleznă, voi juca şi cu dureri. Dacă aş fi avut posibilitatea să joc în naţionala Germaniei, cred că aş fi ales tot România", a declarat Nicu. "Max este un jucător polivalent, poate juca oriunde la mijloc şi vom vedea unde îl vom folosi.

L-am convocat pentru că vreau să-l cunosc şi probabil va juca. Interesul care s-a dat pentru el este extrem de exagerat şi poate nu era momentul să apelez la el, dar prevedeam acest interes. El, în general, e un jucător de echipă, nu este un jucător care să dribleze, el îşi face treaba unde e pus", a completat selecţionerul Piţurcă.

Aleşii României

Iată lotul pentru "dubla" cu Serbia şi Austria: Bogdan Lobonţ (Dinamo), Costel Pantilimon (FC Timişoara) - portari; Cosmin Contra (Getafe), Cristian Săpunaru (FC Porto), Dorel Stoica ("U" Craiova), Gabriel Tamaş (Dinamo), Dorin Goian (Steaua), Mirel Rădoi (Al Hilal), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk), Mihai Neşu (Utrecht) - fundaşi; Bănel Nicoliţă, Ovidiu Petre (ambii de la Steaua), Alexandru Bourceanu (Oţelul Galaţi), Răzvan Cociş (Lokomotiv Moscova), Paul Codrea (Siena), Cristian Tănase (FC Argeş), Maximilian Nicu (Hertha Berlin) - mijlocaşi; Gheorghe Bucur (FC Timişoara), Adrian Mutu (Fiorentina), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Florin Costea ("U" Craiova), Marius Niculae (Dinamo) - atacanţi.

Austriacul Janko, out

Atacantul echipei Red Bull Salzburg, Marc Janko, golgeterul campionatului austriac, va absenta din meciul pe care Austria îl va disputa la 1 aprilie, pe teren propriu, contra României, din cauza extenuării fizice. Janko, care a reuşit duminică al 33-lea său gol pentru Red Bull Salzburg în acest sezon, în partida cu Austria Viena, scor 1-1, a fost înlocuit în minutul 73 al acestui meci, acuzând o stare de ameţeală. "Jarko suferă de o răceală persistentă şi urmează un tratament cu antibiotice de câteva zile. Este extenuat fizic. Pentru a evita anumite riscuri medicale, el nu se va mai alătura echipei naţionale", se precizează pe site-ul oficial al federaţiei austriece. De asemenea, din lot ar putea absenta şi vedeta lui Panathinaikos, Andreas Ivanschitz.

×
Subiecte în articol: sport