x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Șase jucători excluși din tenis după ce instanțele spaniole i-au găsit vinovați de trucare de meciur

Șase jucători excluși din tenis după ce instanțele spaniole i-au găsit vinovați de trucare de meciur

06 Mai 2022   •   22:00
Șase jucători excluși din tenis după ce instanțele spaniole i-au găsit vinovați de trucare de meciur

Șase jucători au primit interdicții pe termen lung din tenis după ce instanțele spaniole i-au găsit vinovați de meciuri trucate și i-au condamnat penal, a anunțat vineri Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

ITIA a precizat că jucătorii au fost condamnați în Spania în cadrul unui caz mai amplu care implică crima organizată și au primit interdicții cuprinse între șapte ani și peste 22 de ani.

Doi jucători, Marc Fornell Mestres și Jorge Marse Vidri, sunt prezenți în clasamentul internațional, în timp ce ceilalți patru - Carlos Ortega, Jaime Ortega, Marcos Torralbo și Pedro Bernabe Franco - sunt neclasificați. Toți au primit pedepse de doi ani de închisoare cu suspendare.

Mestres a primit cea mai mare pedeapsă și a fost interzis de ITIA pentru 22 de ani și șase luni, în timp ce a fost amendat cu 250.000 de dolari, din care 200.000 de dolari cu suspendare. Interdicțiile îi împiedică atât să joace, cât și să antreneze.

„Aceasta este una dintre cele mai semnificative infiltrări în tenis de către crima organizată pe care le-am văzut", a declarat directorul general al ITIA, Jonny Gray, într-un comunicat, citat de Reuters.

„Salutăm implicarea instituțiilor de aplicare a legii și urmărirea penală a unor întregi rețele criminale, nu doar a jucătorilor implicați. Această hotărâre trimite un mesaj puternic că aranjarea meciurilor este o infracțiune care poate duce la condamnări penale."

(sursa: Mediafax)

×