x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Schimbare de strategie

Schimbare de strategie

de Vlad Ionescu    |    27 Mar 2009   •   00:00
Schimbare de strategie
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

După eşecul înregistrat la JO de la Beijing, competiţie de la care reprezentanţii noştri s-au întors cu mâna goală, federaţia a decis să schimbe planul de pregătire al lotului naţional, în perspectiva Olimpiadei de la Londra.



Lotul a fost divizat în mai multe grupe, cu colective tehnice proprii, care se pregătesc separat, selecţia în vederea concursurilor de obiectiv urmând să se facă în urma competiţiilor interne şi internaţionale ce vor avea loc până la CE din luna iunie. Grupa Dinamo (coordonator Ivan Patzaichin) se află la Snagov, iar grupa Steaua (coordonator Sidor Lifere) se pregăteşte la Năvodari. O altă grupă, care cuprinde trei kaiaciste de la Farul (antrenor Ştefan Aftene), se antrenează la Constanţa. "Prin separarea lotului am urmărit să avem o concurenţă mai mare. În plus, în aceste vremuri de criză, contează foarte mult implicarea cluburilor în susţinerea pregătirii sportivilor. Nu este vorba despre o noutate, pentru că acest sistem a fost folosit şi în trecut, când la Dinamo şi la Steaua activau doi mari antrenori, Vasile Huţan şi Nicolae Navasart, iar rezultatele au fost foarte bune", a explicat preşedintele FRKC, Ioan Bârlădeanu.   

În acest an, federaţia trebuie să se descurce cu un buget de 3,6 milioane de lei, comparabil cu cel de anul trecut. "Deşi cheltuielile de participare la competiţii au crescut între timp cu 25%, ne vom descurca. Avem obiective clare de performanţă şi nu vom da vina pe lipsa banilor dacă nu le vom îndeplini. Ne vom axa pe probele olimpice, pentru că la JO de la Londra ne-am propus să luăm două medalii", a declarat Ioan Bârlădeanu.

×
Subiecte în articol: sport