x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Se amână iar duelul Simo - Emma

Se amână iar duelul Simo - Emma

de Adi Munteanu    |    21 Ian 2022   •   08:30
Se amână iar duelul Simo - Emma
Sursa foto: Hepta

Așteptatul duel Simona Halep - Emma Răducanu se amână pentru a doua oară. Prima oară ar fi fost posibil la Cluj, însă și acolo Emma Răducanu a pierdut înainte s-o întâlnească în meci direct pe campioana noastră.

 Acum iubitorii tenisului din România așteaptă un alt duel de foc: Simona Halep - Sorana Cîrstea, care ar putea avea loc în semifinale. Până atunci, Sorana trebuie să treacă de Anastasia Pavlyuchenkova (nr. 11 WTA), Iga Swiatek (nr. 7 WTA) și Arina Sabalenka (nr. 2 WTA). Traseul este greu, însă Sorana a demonstrat în timp că se descurcă mult mai bine cu jucătoarele din Top 10 decât cu jucătoare de dincolo de locul 100 WTA. 

Două românce au mai rămas pe tabloul principal de simplu la Australian Open: Simona Halep și Sorana Cîrstea. Celelalte reprezentante ale noastre, Jaqueline Cristian, Irina Begu și Gabriela Ruse, chiar dacă au pierdut în turul 2, au jucat un tenis bun la primul turneu major al anului, însă au fost dezavantajate la tragerea la sorți.

Simona arată o formă bună 

Halep începe să intre în calcule chiar pentru câștigarea trofeului. Mats Wilander, recunoscut ca un mare admirator al Simonei, a declarat după meciul câștigat categoric de Simo în fața braziliencei Haddad Maia, 6-2 6-0 în 68 de minute. „Până acum nu am considerat-o pe Simona favorită la titlu pentru că nu știam cum va trece peste accidentările de anul trecut de despărțirea de antrenorul Darren Cahill. Însă în meciul de azi mi-a demonstrat, a câta oară?, că are cel mai bun rever din circuit și că, da, poate candida la titlul de Australian Open, un grand Slam care-i lipsește din palmares. Eu o văd printre favorite, alături de Barty și Osaka. Îmi pare rău că nu va fi un meci Simona-Emma. Știm că Emma Răducanu este o mare admiratoare a Simonei și ar fi fost interesant un prim meci direct între ele, mai ales că vorbesc aceeași limbă”, a spus Mats Wilander la Eurosport.

Următoarea adversară a Simonei, în turul 3, este Danka Kovinic (98 WTA, Muntenegru), cea care a învins-o greu, după un meci echilibrat și spectaculos pe Emma Răducanu în trei seturi, 6-4 4-6 6-3. Până atunci, Simona va juca și la dublu, unde va face pereche cu Gabriela Ruse, iar adversară va fi Jaqueline Cristian, care face pereche cu Andreea Petkovici (Germania).  Simona nu este o mare pasionată de meciurile de dublu, însă i-a promis Gabrielei Ruse că o va ajuta să urce în clasamentul probei.

E momentul ca și Sorana să „explodeze” la un Grand Slam

Cealaltă reprezentantă la simplu, Sorana Cîrstea, are un meci mai greu în turul 3, cu Anastasia Pavlyuchenkova din Rusia. Tot Mats Wilander spunea după „corectura” administrată Petrei Kvitova, 6-2 6-2, în primul tur: „Este momentul ca și Sorana Cîrstea să explodeze la turneele mari. Este o specialistă în a elimina jucătoare de Top 10, lovește extrem de puternic și dacă nu greșește mult poate învinge pe oricine. Din păcate nu are aceeași concentrare cu jucătoare mai slab cotate decât ea, dar cu favoritele principale de pe tablou este redutabilă. Și, cine știe, poate o să avem o semifinală Simona-Sorana. Ar fi interesant. Există o rivalitate veche între ele. Eu le admir pe amândouă”. 

Djokovic dă în judecată guvernul australian

Exclus de la Australian Open pentru că a refuzat să se vaccineze și că a mințit în cererea de viză, fiind ulterior expulzat din Australia, Novak Djokovic nu vrea să lase lucrurile așa și vrea să dea în judecată guvernul australian pentru că a fost împiedicat să-și apere titlul cucerit anul trecut la Melbourne. Liderul mondial ATP consideră că i s-a făcut o mare nedreptate fiind principalul favorit la primul turneu de Grand Slam al anului, urmând, conform caselor de pariuri, să cucerească lejer al 10-lea titlu de la Antipozi. Astfel, Nole a decis să dea în judecată guvernul australian și să ceară daune de 3,8 milioane de euro, ceea ce înseamnă dublul premiului pe care l-ar fi primit dacă ar fi cucerit trofeul. Motivul invocat de tenismenul sârb: „Relele tratamente la care a fost supus în Australia de la aterizarea pe aeroport din Melbourne până la expulzarea sa”. Nole a încălcat astfel înțelegerea făcută la plecarea spre Serbia că nu va face niciun demers până la încheierea turneului.

În același timp, Nole a mai făcut o mișcare în dorința de spălare a imaginii de după scandalul de la Melbourne: conform presei britanice, Djokovic a investit în aceste zile câteva zeci de milioane de euro achiziționând 80% din acțiunile QuantBioRes, companie din Danemarca unde se caută tratamente pentru COVID. Reprezentatul companiei, Jurgen Dael, a declarat că prin această finanțate, „Djokovic demonstrează prin acest act că are încredere totală în știință în vederea combaterii pandemiei.

×