x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Se inmultesc romanii din Serie A - Lobont, definitiv la Fiorentina

Se inmultesc romanii din Serie A - Lobont, definitiv la Fiorentina

23 Ian 2006   •   00:00
Se inmultesc romanii din Serie A - Lobont, definitiv la Fiorentina

Goalkeeper-ul nationalei este oficial, jucatorul Fiorentinei. Desi, initial, s-a vorbit despre un imprumut pe o perioada de sase luni, site-ul gruparii viola a anuntat ieri-dimineata transferul "cu titlu definitiv" al portarului roman.

Bogdan Lobont a semnat cu formatia toscana un contract pe patru ani si jumatate. Presa peninsulara scrie ca, in schimbul jucatorului roman, Ajax Amsterdam va primi 1,5 milioane de euro. Sambata dupa-amiaza, Lobont a efectuat vizita medicala la Florenta. Oficialii violeti au dorit cu orice pret sa-l ascunda pe jucator de ochii presei, asa ca romanul a intrat pe usa Spitalului Carregi cu o haina in cap si "marcat" strans de un delegat al Fiorentinei. Aseara, Lobby urma sa ia loc in tribunele Stadionului "Artemio Franchi" la partida de campionat cu Messina, iar astazi va avea loc prezentarea oficiala.

SANSA. Ajuns al treilea portar la Ajax, plecarea lui Lobont din curtea "lancierilor" era iminenta. La inceputul lunii, Bogdan ar fi putut debarca in Portugalia, la Benfica Lisabona, insa transferul nu s-a concretizat. Accidentarea grava a goalkeepr-ului titular al Fiorentinei, Sebastien Frey, i-a determinat pe oficialii violeti sa-i caute de urgenta un inlocuitor francezului. Si l-au gasit in persoana portarului roman. Daca toate actele vor fi puse la punct rapid, Lobont ar putea debuta la noua sa echipa, la 29 ianuarie, impotriva lui Udinese, si va avea la dispozitie circa jumatate de an sa-i convinga pe italieni ca merita postul de titular. Lobby este al patrulea roman din Serie A in acest sezon, dupa Mutu (Juventus), Chivu (Roma) si Codrea (Palermo).

SPRE LIGA CAMPIONILOR
Nascut in urma cu 28 de ani la Hunedoara, Bogdan Lobont a debutat la Corvinul, de unde, in 1997, s-a transferat la Rapid. De la gruparea giulesteana, Lobby a fost achizitionat in 2000 de Ajax Amsterdam. In sezonul 2001-2002 a fost imprumutat la Dinamo, de unde a revenit apoi in Olanda. Desi a fost titular in poarta "lancierilor" in perioada cand echipa era antrenata de Ronald Koeman, Lobont a cazut in dizgratie dupa sosirea antrenorului Danny Blind. La acest lucru au contribuit insa si numeroasele accidentari. Romanul poate reveni din nou in forma la noua sa formatie. Fiorentina ocupa in prezent locul 4 in Serie A, fiind o echipa cu pretentii la prinderea unui loc de Liga Campionilor in sezonul viitor.

×
Subiecte în articol: sport lobonţ