x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SHELBOURNE - STEAUA 0-0 / Verdict amanat

SHELBOURNE - STEAUA 0-0 / Verdict amanat

de Mihai Igirosanu    |    28 Iul 2005   •   00:00
SHELBOURNE  -  STEAUA 0-0 / Verdict amanat

La primul meci oficial al lui Oleg Protasov, campioana Romaniei a smuls un egal pe "Tolka Park", iar verdictul pentru calificarea in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor se va da miercurea viitoare, in retur.

Pe o arena plina pana la refuz si incurajati de 4.000 de sustinatori, dintre cei aproximativ 10.000 care formeaza comunitatea romaneasca din Dublin, ros-albastrii au inceput bine, au suferit pana la pauza, dar au controlat autoritar ostilitatile in repriza secunda.

DUEL. Lansat de Ghionea, Banel Nicolita putea deschide rapid scorul, in minutul 7, dar sutul sau din careu a fost respins de portarul Delaney. Avea sa fie singura aparitie periculoasa a Stelei in careul irlandezilor din prima parte a meciului. Gazdele au impins treptat jocul spre buturile lui Hamutovski, iar defensiva romana a fost greu incercata de masivii atacanti ai lui Shelbourne. Totusi acestia au dovedit doar vointa si forta, caci lipsurile lor tehnice au fost principalul aliat al Stelei.

CONTROL. Dupa pauza, ros-albastrii au pus stapanire pe joc, iar fazele periculoase la poarta lui Delaney au inceput sa apara. Scorul final avantajeaza Steaua, care a devenit favorita la calificare inaintea disputei decisive din Ghencea. Maine va avea loc tragerea la sorti in cupelor europene, prilej cu care Steaua isi va afla eventualul adversar din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Tot vineri, Dinamo si Rapid vor sti cu cine dau piept in turul 2 preliminar al Cupei UEFA.

ATAC
Multumit de jocul prestat de Mirel Radoi in partida de aseara, presedintele executiv al Stelei, Mihai Stoica, a tinut sa ironizeze criteriile de selectie ale lui Victor Piturca. "Probabil ca Mirel mai are mult de muncit pentru a ajunge la echipa nationala, unde Chivu si Tamas formeaza un cuplu foarte sudat, iar standardul e foarte ridicat. Am inteles ca trebuie sa marcheze doua sau trei goluri pe meci pentru a fi selectionat. Vom discuta cu el, sa vedem ce se poate face."

OPTIMISTI PENTRU RETUR
Imediat dupa meci, prin vocea mijlocasului Gabriel Bostina, stelistii s-au aratat multumiti de rezultat si increzatori in privinta returului din Ghencea: "In prima repriza, ne-au surprins cu jocul lor dur, desi nu i-am luat de sus. In repriza secunda ne-am facut jocul si am avut multe ocazii. Important e ca nu am primit gol si, chiar daca in fotbal se poate intampla orice, mi-e greu sa cred ca ei pot furniza vreo surpriza in Ghencea", a declarat Bostina. "Nu sunt multumit de rezultat. As fi fost doar daca meciul se termina la pauza, dar dupa repriza a doua, cand am stat doar in terenul lor, nu avem cum sa fim satisfacuti", a declarat presedintele executiv, Mihai Stoica.

×
Subiecte în articol: sport