x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Si Lucescu, pe post de arma electorala

Si Lucescu, pe post de arma electorala

07 Mai 2004   •   00:00

Cu o situatie incurcata la Besiktas, Mircea Lucescu si-a facut timp miercuri, pentru cateva ore, sa vina la Sala Polivalenta, pentru a asista la lansarea candidatilor PSD la primariile din Bucuresti.

MIHAI IGIROSANU

Dupa ce Anghel Iordanescu s-a implicat in politica, candidand, la indemnul bunului sau prieten, ministrul Gabriel Oprea, pentru un loc in Consiliul Judetean Ilfov, din partea PSD, Lucescu a fost atras si el in campania electorala.

INTERES. Dincolo de o posibila cariera politica, Mircea Lucescu a participat la evenimentul electoral si in numele prieteniei care il leaga de ministrul Afacerilor Externe, Mircea Geoana, candidatul PSD pentru Primaria Capitalei. Antrenorul lui Besiktas a tinut ca vizita sa la Bucuresti sa fie cat mai discreta, deoarece „motivele nu au fost unele de natura fotbalistica", asa cum a precizat „Il Luce".

IMAGINE. Atragerea celui mai valoros antrenor roman in lupta electorala se vrea o noua lovitura de imagine pentru PSD. Surse apropiate lui Lucescu sustin ca acesta ar fi tentat sa intre cat mai curand in politica, postura din care ar avea foarte multe avantaje pentru afacerile personale. De remarcat ca la lansarea candidatilor PSD pentru Primaria Bucuresti au mai fost prezente si alte nume din lumea sportului: Anghel Iordanescu, Nadia Comaneci si Ion Tiriac.

De ce amana despartirea de Besiktas

Desi nu si-a mai primit drepturile financiare de la Besiktas de aproximativ 6 luni, Mircea Lucescu surprinde prin faptul ca evita sa anunte plecarea de la carma echipei. De fapt, din punctul de vedere al lui „Il Luce", lucrurile sunt simple. El nu doreste sa-si exprime dorinta de a parasi pe Besiktas deoarece, in aceasta situatie, nu ar mai primi banii cuveniti pentru intreaga durata a contractului. Altfel, presa ucraineana continua sa-l anunte ca foarte probabil antrenor al lui Sahtior Donetk. Patronul clubului ex-sovietic a anuntat ieri ca noul tehnician va fi numit pe 18 mai. Si patronul clubului Rapid, George Copos, a declarat ca l-ar dori pe Lucescu, numai ca, din informatiile sale, acesta ar avea o oferta de la Internazionale Milano.

Aplaudat de jucatori la antrenament

Pentru ca se grabea sa ajunga in Bucuresti, la Sala Polivalenta, Mircea Lucescu a anulat antrenamentul fizic pe care il programase miercuri la amiaza. Conform cotidianului Milliyet, la inceputul sedintei de pregatire, preparatorul fizic, Carlo, a adunat echipa pentru efectuarea unui antrenament fizic. Antrenorul roman a cerut insa ca acest antrenament sa fie anulat, decizia sa fiind intampinata cu aplauze de fotbalisti, care au inceput pentru prima data un antrenament cu exersarea paselor. La antrenamentul respectiv nu au participat internationalul Daniel Pancu, care este accidentat, si Umit Aydin, invoit. Dupa plecarea lui Lucescu, jucatorii s-au impartit in doua echipe si au incins un meci de pregatire.
×
Subiecte în articol: sport lucescu