x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Două obiective ratate: Încă o pauză lungă pentru Simona

Două obiective ratate: Încă o pauză lungă pentru Simona

de Adi Munteanu    |    02 Apr 2024   •   08:20
Două obiective ratate: Încă o pauză lungă pentru Simona

După ridicarea suspendării, Simona Halep s-a arătat nerăbdătoare să revină în circuitul WTA. A primit un wild card la puternicul turneu de 1.000 de puncte de la Miami și chiar un adversar abordabil, Paula Badosa, dar nu a rezistat decât un set și două game-uri și a acuzat unele dureri la umăr. A pierdut în primul tur și a realizat și ea că mai are mult de muncă pentru a putea să revină la o formă care să-i permită să lupte de la egal la egal cu noul val al tenisului feminin. Cu un nou antrenor, a fost sfătuită să ia o pauză mai lungă din circuit.

S-a mai stins din entuziasmul pe care Simona l-a afișat după decizia TAS de a i se ridica suspendarea. Turneul de la Miami i-a arătat la ce nivel fizic și psihic este după un an și jumătate în afara circuitului. Simona intenționa ca după Miami să participe pe zgura verde de la Charleston, turneu de 500 de puncte, urmat de participarea alături de echipa României în dubla cu Ucraina din Fed Cup Billie Jean King, mai ales că aceste meciuri din Fed Cup i-ar fi oferit șansa să participe și la Jocurile Olimpice de la vară, de la Paris. Între timp, Simona a renunțat la disputa cu Ucraina, a renunțat și la turneul de la Charleston, unde primise un wild card, acuzând dureri la umăr, aceleași pentru care a chemat terapeutul și la Miami. 

Între timp, Halep a anunțat că testează un nou antrenor, la recomandarea lui Darren Cahill, spaniolul Carlos Martinez. De altfel, acesta a și sosit la București și au avut weekendul trecut primele antrenamente împreună, pe zgura de la baza sportivă Stejarii. „Mereu l-am admirat pentru felul cum munceşte pe teren. Vom avea o perioadă de probă, să vedem cum ne înțelegem”, a declarat Simona Halep la revenirea din Statele Unite. „Eu nu mai trebuie să-i arăt cum se fac lucrurile, vine deja cu acea fundație a atâtor ani de experiență. Este o jucătoare cu multă personalitate, are un caracter puternic și știe perfect ce își dorește”, a spus, la rândul lui, Carlos Martinez. 

Turneu în sală la Rouen

Următorul turneu la care și-a anunțat, provizoriu, prezența este cel de la Rouen, Franța, de 250 de puncte, pe zgură, indoor. Kindarena Sports Complex nu este o sală cu amintiri prea frumoase, aici a pierdut, în partida de dublu, alături de Monica Niculescu, calificarea în finala Fed Cup  din urmă cu cinci ani. Turneul de la Rouen, unde a primit wild card pe tabloul principal, i-ar fi util Simonei, mai ales că începe sezonul pe zgură și ar i-ar fi util dacă are în vedere participarea la Roland Garros, la sfârșitul lunii mai. 

Invitația la Rouen ar putea fi refuzată. Are un antrenor nou, participarea la Jocurile Olimpice este improbabilă, Halep ar putea lua o pauză mai lungă, eventual un turneu-două mai mici, de 125 de puncte, cum de altfel i-a fost recomandat de mai mulți oameni din tenis, pentru a reveni în forță și cu un alt tonus la vară.

Simona s-a grăbit. Nu trebuia să revină direct pe «hard» după ce a stat atât pe tușă. S-a antrenat. OK. Dar a jucat? N-a jucat. A avut antrenor? Nici asta. Nu te poți dirija singură. Zgura este suprafața ei favorită. Mai aștepta puțin, se mai antrena pe zgură, mai juca un turneu mai mic, tot pe zgură și apoi să încerce un turneu mare, când începe sezonul pe zgură. Dacă a crezut că este în stare să treacă 2-3 tururi la Miami, dacă a vrut imagine, a fost alegerea ei.

Ion Țiriac

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Stan Wawrinka, Gael Monfils și premiera filmului „Nasty”, la Țiriac Open

După opt ani, în care a fost exilat la Budapesta și Belgrad, Ion Țiriac a readus turneul ATP 250 la București. „Anul acesta vin Stan Wawrinka, câștigător de Grand Slam, Gael Monfils și Adrian Mannarino. Acum acesta se va juca pe terenurile de la baza sportivă Năstase-Marica între 15 și 21 aprilie. În viitor, după ce va fi gata stadionul de tenis de la Otopeni, turneul se va stabili definitiv acolo. Va fi o bază polisportivă cu totul nouă. Am făcut eforturi uriaşe pentru a readuce acest turneu la Bucureşti şi a le oferi o şansă în plus tinerilor sportivi români să performeze în competiţii de talie internaţională”, a declarat Ion Țiriac.

Cu ocazia turneului va fi prezentat în premieră filmul „Nasty”, un documentar despre cariera lui Ilie Năstase, în regia lui Tudor Giurgiu.

×
Subiecte în articol: simona halep pauza circuit wta