x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sorti ucigatori pentru romani

Sorti ucigatori pentru romani

14 Sep 2004   •   00:00

Cea de-a 9-a editie a turneului Open Romania a debutat ieri-dimineata la Arenele BNR. Pe tabloul principal se regasesc si trei tenismeni romani, Victor Hanescu, Victor Ionita si Razvan Sabau, ultimii doi fiind posesori de wild-card-uri.

CATALIN FAINISI, MIHAI IGIROSANU

Parintele turneului bucurestean, Ion Tiriac, s-a aratat extrem de satisfacut pentru ca Open Romania s-a putut organiza si in 2004.

MINUNE. "Am trait sa vad si minunea asta: turneul traieste pe propriile-i picioare. Si asta dupa ani si ani in care am scos multi bani din buzunarul meu ca sa pastrez aceasta competitie la Bucuresti", a declarat Tiriac. Dotata cu premii totale in valoare de 375.000 de euro, competitia de pe zgura din Parcul cu Platani a fost pana acum o afacere spaniola. Din cele opt editii precedente, sase au fost castigate de jucatorii iberici.

ROMANI. Ca si in anii precedenti, organizatorii spera ca turneul de acest an sa fie castigat, in sfarsit, de un jucator roman. Cu toate acestea, mai ales si dupa forfait-ul lui Andrei Pavel, sansele compatriotilor sunt extrem de reduse. "De acum noua ani, de cand Ion Tiriac si Ilie Nastase si-au pus la bataie numele, reputatia si banii pentru a pastra acest turneu la Bucuresti, gandul nostru a ramas acelasi, vrem acelasi lucru: trofeul sa ramana la noi in tara. Sa fie, oare, 2004 anul in care castigatorul turneului de la Bucuresti va fi un roman?", spera directorul turneului, Dumitru Haradau.

COMPETITIE. Cei trei jucatori romani vor intra astazi si maine in competitie, dar adversarii lor sunt foarte dificili. Astfel, Victor Hanescu il va intalni pe principalul favorit, spaniolul Fernando Verdasco, iar Victor Ionita va da piept cu austriacul Stefan Koubek. Doar Razvan Sabau are adversar mai accesibil, pe germanul Philipp Kohlschreiber. Pana joi, intrarea la arenele BNR va fi libera, dar pentru sferturi, semifinale si finala, un bilet va costa 300.000 de lei.

DOI FAVORITI ELIMINATI

Ieri, in primele meciuri din turul I au aparut si primele surprize. Francezul Paul-Henry Mathieu l-a surclasat pe spaniolul Albert Costa (favoritul numarul 3), scor 6-1,6-1, in vreme ce spaniolul Felix Mantilla l-a depasit pe rusul Nicolay Davydenko (cap de serie numarul 5), cu 7-6, 6-0. Altfel, cel mai valoros jucator roman al ultimului deceniu, Andrei Pavel, ocupa locul 20, cu 200 de puncte, in clasamentul "Indesit ATP 2004 Race" dat publicitatii ieri la Monte Carlo. "Cneazul" a urcat cinci pozitii fata de ierarhia precedenta, in timp ce Victor Hanescu a coborat sase locuri, situandu-se momentan pe locul 83, cu 70 de puncte, la egalitate cu tenismanul francez Gregory Carraz. In clasamentul "Indesit ATP Entry Ranking", Pavel a urcat trei pozitii, ocupand locul 15, iar Hanescu a coborat zece, pana pe locul 96. Lider detasat al primului clasament, cel care conteaza, este elvetianul Roger Federer, cu 1.087 puncte, el fiind urmat de americanul Andy Roddick (647) si australianul Leyton Hewitt (611).
×
Subiecte în articol: sport