x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei - 13 septembrie 2004

SPORT/Stirile zilei - 13 septembrie 2004

13 Sep 2004   •   00:00
AM INVINS RUSIA. Romania a reusit o mare surpriza in preliminariile CE de volei feminin, invingand la Cluj, cu 3-0 (25-20, 25-13, 25-14), nationala Rusiei, vicecampioana olimpica la Atena. Din echipa Rusiei, care nu mai pierduse in fata Romaniei din 1968, au lipsit 5 titulare din sextetul de baza la JO. In celalalt meci din grupa, Spania a invins in deplasare Grecia, scor 3-0 (25-19, 25-23, 25-23), si are acelasi numar de puncte, 8, cu reprezentativa noastra.

A DOUA VICTORIE. Echipa Romaniei a invins sambata, la Bruxelles, cu 68-66, reprezentativa Belgiei, in al doilea meci din grupa C a preliminariilor CE din 2005, care va avea loc in Turcia. In primul meci, Romania invinsese Germania cu 54-51. "Am invins doua echipe mai bine cotate in clasamentul european. Mai avem nevoie de doua victorii, dar important e ca din pozitia de outsideri am devenit favoriti la calificare", a declarat presedintele FR Baschet, Ioan Dobrescu.

KUZNETOVA, CASTIGATOARE. Rusoaica Svetlana Kuznetova a castigat ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, dupa ce a invins-o in finala pe compatrioata sa, Elena Dementieva, in doua seturi, scor 6-3, 7-5. Kuznetova, care a primit pentru performanta sa un million de dolari, este a treia sportiva din Rusia care se impune in acest an la un turneu de Grand Slam, dupa Anastasia Miskina la Roland Garros si Maria Sarapova la Wimbledon.

CALIFICARE FACILA. Silcotub Zalau s-a calificat in turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor la handbal feminin, dupa ce a eliminat echipa lituaniana Egle Vilnius, ambele meciuri disputandu-se in tara noastra. Elevele lui Gheorghe Tadici si-au asigurat calificarea inca dupa prima mansa, cand au invins la o diferenta covarsitoare, 34-21. In cel de-al doilea meci, disputat ieri-dimineata, romancele s-au impus din nou, cu 31-22. In turul doi preliminar al Ligii Campionilor, Silcotub va intalni vicecampioana Spaniei, CB MAR Valencia.

×
Subiecte în articol: sport