x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sportive de nota 10 - Medalii pentru Romånia la lupte şi haltere

Sportive de nota 10 - Medalii pentru Romånia la lupte şi haltere

de Irina Cristea    |    18 Apr 2007   •   00:00
Sportive de nota 10 - Medalii pentru Romånia la lupte şi haltere

România a obţinut ieri două medalii de aur şi două de argint la competiţiile continentale de haltere (Strasbourg) şi lupte (Sofia).

Început excelent pentru delegaţia României la Campionatele Europene de Haltere, ce se desfăşoară în Franţa, la Strasbourg. Marioara Munteanu a câştigat ieri două medalii de aur şi una de argint la categoria 53 de kilograme.

ARUNCAT şI SMULS. Halterofila din ţara noastră a cucerit medaliile de aur la stilul aruncat (104 kg) şi la total (190 kg) şi medalia de argint la stilul smuls (86 kg). La stilul smuls, Marioara Munteanu a ridicat 86 kilograme, la fel ca ucraineanca Natalia Troţenko, însă aceasta din urmă şi-a adjudecat aurul, deoarece cântăreşte mai puţin decât sportiva din România.

LIDER. La stilul aruncat, sportiva noastră a ridicat 104 kilograme, devansând-o pe rusoaica Svetlana Ulianova, care a ridicat 103 kilograme. Medalia de bronz a revenit Nataliei Troţenko, care a ridicat 100 kilograme. La total, Munteanu a fost urmată pe podium de Natalia Troţenko (186 kg) şi de Svetlana Ulianova (184 kg). Rezultatele Marioarei Munteanu confirmă supremaţia ei pe continent: anul trecut, ea a obţinut medaliile de aur la stilul aruncat şi la total, precum şi argintul la stilul smuls la Campionatele Europene găzduite de oraşul polonez Cietniewo.

ARGINT LA LUPTE
Veşti bune şi de la Europenele de lupte de la Sofia. Sportiva Estera Dobre a obţinut ieri medalia de argint la categoria 51 de kilograme. Ea a întâlnit-o în finală pe rusoaica Zamira Rakhmanova, care s-a impus cu scorul de 5-0. Pentru această performanţă, sportiva de la CSS Jimbolia va fi recompensată cu suma de 6.000 RON. În aceeaşi zi, Ana Maria Miu a fost învinsă în semifinala categoriei 59 de kilograme de unguroaica Marianna Sastin. Pentru locul cinci ocupat la finalul competiţiei, Miu va primi 2.000 RON. Întrecerile feminine continuă azi, la categoriile 48, 55 şi 63 de kilograme.

×
Subiecte în articol: sport kilograme