x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Alexandra Dulgheru, învinsă în primul tur la Moscova; trei românce calificate în sferturi la dublu

Alexandra Dulgheru, învinsă în primul tur la Moscova; trei românce calificate în sferturi la dublu

20 Oct 2015   •   23:05
Alexandra Dulgheru, învinsă în primul tur la Moscova; trei românce calificate în sferturi la dublu

 Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru a fost învinsă de Karolina Pliskova (Cehia), cap de serie numărul şase, cu 6-4, 5-7, 7-6 (7), marţi seara, în runda inaugurală a turneului WTA de la Moscova, dotat cu premii totale de 702.900 dolari, după ce a ratat două mingi de meci.

După două seturi echilibrate, în care balanţa a înclinat într-o parte, respectiv cealaltă, în decisiv, Pliskova a condus cu 4-1, dar Dulgheru a avut o revenire formidabilă, cu patru ghemuri la rând, pentru 5-4. Cele două jucătoare au ajuns în tiebreak, unde românca a condus cu 4-1, a fost egalată, apoi a avut 6-4, dar a ratat ambele mingi de meci şi în cele din urmă Pliskova a câştigat cu 9-7, spre surpriza Alexandrei, care a contestat o minge acordată cehoaicei de arbitra de scaun, peste arbitrul de linie.

Alexandra (26 anim, 58 WTA) a cedat după două ore şi 39 de minute, în care a comis 9 duble greşeli în meciul cu numărul 15 mondial (23 ani), care a avut 7 aşi (Dulgheru 4).

Românca va primi pentru participare un cec de 6.846 dolari şi un punct WTA.

La dublu, perechea Irina Begu/Monica Niculescu, a doua favorită, a trecut cu 6-3, 7-6 (2) de cuplul Alize Cornet (Franţa)/Daria Gavrilova (Rusia), în timp ce Raluca Olaru şi Gabriela Dabrowski (Canada) s-au impus cu 6-1, 6-4 în faţa perechii Anastasia Buhanko (Rusia)/Iva Majoli (Croaţia).

Fiecare pereche învingătoare şi-a asigurat cecuri de 6.100 dolari şi câte 100 de puncte WTA, Begu şi Niculescu urmând să joace în sferturi contra cuplului Vera Duşevina (Rusia)/Anastasia Rodionova (Australia), în timp ce Olaru şi Dabrowski vor înfrunta perechea croato-americană Darija Jurak/Nicole Melichar (SUA).

Tot marţi, Monica Niculescu a fost învinsă de rusoaica Anastasia Pavliucenkova cu 7-5, 0-6, 6-4, în două ore şi 28 de minute, iar Ana Bogdan a fost întrecută de Kristina Mladenovic (Franţa) cu 7-6 (4), 6-3.

Irina Begu va juca miercuri în optimi cu rusoaica Daria Kasatkina, venită din calificări, după ce aceasta a eliminat-o, marţi, pe poloneza Paula Kania, cu 7-5, 2-6, 6-3.  

×