x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Performanță remarcabilă: Atletul român Alexandru Corneschi a terminat pe locul 20 Maratonul de la Boston

Performanță remarcabilă: Atletul român Alexandru Corneschi a terminat pe locul 20 Maratonul de la Boston

de Redacția Jurnalul    |    16 Apr 2024   •   23:35
Performanță remarcabilă: Atletul român Alexandru Corneschi a terminat pe locul 20 Maratonul de la Boston
Sursa foto: Alexandru Corneschi

Alergătorul român Alexandru Corneschi a realizat un rezultat demn de remarcat la ediția cu numărul 128 a celebrei curse de Maraton de la Boston. Maratonistul român s-a clasat pe locul 20, într-o companie foarte selectă. Maratonul de la Boston are unul dintre cele mai dificile trasee din lume.

Prezent la startul de pe 15 aprilie, românul Alexandru Corneschi (32 de ani) a trecut linia de sosire în 2h 16:23, clasându-se pe poziția a 20-a, conform Agenției Naționale pentru Sport.

Clasarea e una remarcabilă, având în vedere sportivii pe care i-a aliniat la start această ediție, printre ei câștigători de maraton din întreaga lume.

Astfel, a luat startul dublul campion Evans Chebet, câștigător a șase din ultimele șapte maratoane la care a participat, precum și al patrulea cel mai rapid bărbat din lume, Sisay Lemma, care, de altfel a și câștigat, cu timpul 2h06:17.

Pe locul al doilea s-a clasat un alt etiopian, Mohamed Esa (2h06:58).

Botoșăneanul Alexandru Corneschi are ca cel mai bun timp personal performanța de 2h13:39, realizat în 2022, la Maratonul de la Berlin.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×