x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ana Bogdan părăsește turneul de la Roland Garros, învinsă de Elina Svitolina

Ana Bogdan părăsește turneul de la Roland Garros, învinsă de Elina Svitolina

de Redacția Jurnalul    |    02 Iun 2024   •   00:07
Ana Bogdan părăsește turneul de la Roland Garros, învinsă de Elina Svitolina
Sursa foto: Hepta

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan (64 WTA) a fost eliminată sâmbătă din Grand Slam-ul de la Roland Garros, după ce a fost învinsă în turul trei de ucraineanca Elina Svitolina. Românca pleacă acasă cu 158.000 euro și o posibilă revenire în top 50. Svitolina joacă în optimi cu Rybakina.

Svitolina, cap de serie numărul 15, va fi adversara lui Rybakina într-o confruntare de marcă în optimile de finală. Svitolina conduce cu 2-1 în confruntările directe dintre cele două, inclusiv o victorie pe zgură în finala de la Strasbourg din 2020. Cu toate acestea, ele nu s-au mai întâlnit de la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021.

Svitolina a stabilit această întâlnire învingând-o pe românca Ana Bogdan cu 7-5, 6-2. Svitolina și-a răzbunat înfrângerea pe zgură suferită în fața lui Bogdan în calificările pentru Cupa Billie Jean King la începutul acestui an.

Aflată la cea de-a 11-a participare pe tabloul principal al turneului, fosta numărul 3 mondial, Svitolina, este de patru ori sfertfinalistă (inclusiv anul trecut, la revenirea din concediul de maternitate), dar nu a reușit încă să transforme niciuna dintre aceste oportunități într-o semifinală la Roland Garros.

Sâmbătă, Bogdan a salvat o minge de set la 5-3 în primul act, dar nu reușit să ducă setul în tiebreak, cedându-și serviciul la 6-5 pentru ucraineancă.

După o întârziere de 30 de minute din cauza ploii, la 2-1 în setul al doilea, Svitolina a revenit pe teren câștigând patru din următoarele cinci game-uri pentru a triumfa.

Ana Bogdan va fi recompensată pentru prezența în turul trei cu 158.000 euro și 130 de puncte WTA, care îi aduc o posibilă revenire în top 50 la finalul turneului de la Paris.

(sursa: Mediafax)

×