Aflată pe partea sudică a Munţilor Parâng, staţiunea Rânca deveni în ultimii ani mândria tuturor gorjenilor. Accesul se face din oraşul Novaci, distanţa până la pârtii fiind de aproximativ 18 kilometri.
În acest an începură lucrările de renovare ale drumului, scopul fiind acela de a se evita blocajele pe timpul iernii, atunci când zăpada le creează probleme şoferilor care nu au maşinile echipate corespunzător.
FURĂ DEZAMĂGIŢI. Potenţialul zonei este unul deosebit de mare, în clipa de faţă fiind amenajate doar două pârtii de schi. Autorităţile locale îşi dădură seama că la Rânca se poate trăi din turism. Făcură ce făcură şi se zbătură până în momentul în care reuşiră să obţină finanţare pentru construcţia unui telescaun modern, care să permită dezvoltarea domeniului schiabil până la 2.000 de metri altitudine.
Din păcate, lucrurile nu decurseră aşa cum trebui şi se pierdu un an degeaba. Licitaţia pentru atribuirea lucrărilor care înseamnă contrucţia unei instalaţii de transport pe cablu şi a unei reţele de canalizare nu mai avu loc. Treburile se precipitară pe la Bucureşti din motive pe care nimeni nu reuşi să le desluşească. Întreaga valoare a proiectului fu fixată la 10 milioane de euro, finanţarea fiind realizată prin fonduri Phare.
FRÂNĂ. În perioada Sărbătorilor de Iarnă, la Rânca vin aproximativ 5.000 de turişti, preţurile la cazare şi masă fiind la acelaşi nivel ca pe Valea Jiului. Practic, staţiunea gorjeană nu rivalizează cu Poiana Braşov sau Valea Prahovei, ci cu Parâng şi Straja, locuri în care schiorii din zona Olteniei pot ajunge destul de repede.
Citește pe Antena3.ro