x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Atenţie, vin ruşii peste noi!

Atenţie, vin ruşii peste noi!

de Sorin Anghel    |    04 Ian 2010   •   00:00
Atenţie, vin ruşii peste noi!
Sursa foto: /Jurnalul Naţional



Hotelierii din staţiunile montane şi administratorii instalaţiilor de transport pe cablu speră să dea lovitura în următoarele două săptămâni, perioadă în care turişti din Republica Moldova, Ucraina şi Rusia vor petrece în ţara noastră Crăciunul şi Anul Nou pe rit vechi.

Amatorii sporturilor de iarnă n-au avut parte de Sărbători prea fericite. Lipsa zăpezii din staţiunile montane i-a adus în pragul disperării atât pe hotelieri, cât şi pe tran­-sportatorii pe cablu. În Poiana Braşov a fost un adevărat chin. Singura pârtie practicabilă a fost Bradul. Ca să schiezi pe o bucată de zăpadă artificială de 400 de metri trebuia să stai la coadă o oră. Din fericire, lucrurile s-au îndreptat de ieri.

În staţiunea braşoveană a nins suficient de mult, astfel că se poate schia în voia cea bună. Cei care se bucură cei mai mult de această veste sunt turiştii din Republica Moldova, Ucraina şi Rusia, care au sosit în România pentru a petrece Crăciunul şi Anul Nou pe rit vechi. Nu sunt ei cei mai buni schiori, dar sunt foarte risipitori.
Iar cârciumarii de la noi vor să profite din plin de acest lucru. Nu le-au pregătit mâncăruri alese ori programe speciale de divertisment, ci au mărit tarifele.


SINAIA NU, BUŞTENI DA!
La Predeal, lucrurile s-au îndreptat datorită ninsorilor care au căzut în ultimele zile. Pe Clăbucet se poate schia, dar nu în cele mai bune condiţii. Turiştii care vor merge în zilele ce urmează în staţiunea braşoveană au norocul că instalaţiile de zăpadă artificială funcţionează fără probleme. Dintre toate staţiunile de pe Valea Prahovei, Buşteniul se bucură de cea mai multă zăpadă. Telescaunul de la Pârtia Kalinderu a funcţionat fără încetare de Sărbători, aici venind foarte mulţi dintre cei care de obicei mergeau la Sinaia. Din păcate, Masivul Furnica are parte mai mult de viscol decât de ninsoare, astfel că muntele arată ca o gogoaşă trecută prin zahăr.


BANATU-I FRUNCEA

În clipa de faţă, cele mai bune condiţii de schi sunt în staţiunile Straja, Parâng, Muntele Mic şi Semenic. Să nu vă imaginaţi totuşi că dacă mergeţi acolo veţi avea parte de nămeţi cât casa. Este zăpadă cât să se poată schia pe toate pârtiile fără să vă stricaţi schiurile sau placa de snowboard. În zilele următoare va continua să ningă, astfel că în week-end se va putea schia în aproape toate staţiunile montane de la noi din ţară.

×
Subiecte în articol: staţiuni