x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Atletism: Eliud Kipchoge a alergat cel mai rapid maraton, dar nu va fi omologat ca record mondial

Atletism: Eliud Kipchoge a alergat cel mai rapid maraton, dar nu va fi omologat ca record mondial

06 Mai 2017   •   14:05
Atletism: Eliud Kipchoge a alergat cel mai rapid maraton, dar nu va fi omologat ca record mondial

Campionul olimpic kenyan Eliud Kipchoge a reuşit sâmbătă să treacă linia de sosire a maratonului desfăşurat pe Circuitul de Formula 1 de la Monza (Italia) după 2 h 25 sec, dar rezultatul său nu va fi omologat ca un nou record mondial, informează AFP. 

A fost vorba de o tentativă de doborâre a recordului mondial la maraton, în care alergătorii au încercat să coboare pentru prima oară în istorie sub bariera de două ore pe clasica distanţă de 42,195 km. 

Actualul record mondial - 2 h 2 min 57 sec - a fost stabilit de kenyanul Dennis Kimetto în anul 2014, cu ocazia maratonului de la Berlin. 

Eliud Kipchoge, sportivul în vârsta de 32 de ani, a reuşit cel mai bun timp din istorie, dar el nu va putea fi înregistrat oficial, din cauza sistemului neconform de menţinere a ritmului. 

Regulile oficiale ale Asociaţia Internaţională a Federaţiilor de Atletism (IAAF) sunt foarte stricte, în cazul înregistrării noilor recorduri mondiale, iar la cursa de sâmbătă, ele nu au fost respectate. 

Sursa: www.agerpres.ro

×